Η επιλογή μου 0
tire stock

Background em tyre storage Help and Advice

tire stock

Αποθήκευση των ελαστικών σας με ασφάλεια

Μερικές συστάσεις

Τα αγροτικά ελαστικά πρέπει να αποθηκεύονται σε καθαρές συνθήκες σε ξηρούς, καλά αεριζόμενους χώρους, μακριά από το άμεσο ηλιακό φως.

Πρέπει να φυλάσσονται μακριά από:

 1. πηγές όζοντος (ηλεκτρικούς κινητήρες, μετασχηματιστές, σταθμούς συγκόλλησης τόξου κ.λπ.)
 2. οποιαδήποτε χημική ουσία, διαλύτη ή υδρογονάνθρακες που ενδέχεται να αλλοιώσουν τη φύση του καουτσούκ
 3. τυχόν αντικείμενα που θα μπορούσαν να τρυπήσουν τη γόμα  (κοφτερά ή μυτερά μεταλλικά αντικείμενα κ.λπ.)
 4. φλόγες ή θερμά αντικείμενα.

Κατά τη διάρκεια των περιόδων αποθήκευσης, αποθηκεύστε τα γεωργικά ελαστικά και τους εσωτερικούς σωλήνες με τρόπο ώστε να αποφεύγεται οποιαδήποτε ζημιά που προκαλείται από τάση ή συμπίεση, διατηρήστε τα συναρμολογημένα και φουσκωμένα εάν είναι στοιβαγμένα, αφαιρέστε όσο το δυνατόν περισσότερο έρμα από ελαστικά τοποθετημένα στο όχημα και φουσκώστε παραπάνω κατά 0,5 bar (7 psi) σε σχέση με τις πιέσεις κατά τη λειτουργία.

warning symbol1

Σημαντικό

 • Μην αποθηκεύετε ποτέ γυμνά ελαστικά ή πλήρως συναρμολογημένους τροχούς εκτός οχήματος σε άμεση επαφή με το έδαφος για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Συνιστάται να φοράτε προστατευτικά γάντια όταν χειρίζεστε ελαστικά.
   
 • Αφαιρείτε πάντα τα ελαστικά από τις ζάντες πριν κάνετε οποιαδήποτε εργασία σε αυτά. Ποτέ μη θερμαίνετε, συγκολλάτε ή κολλάτε μια ζάντα ή έναν τροχό με τοποθετημένο ελαστικό.
   
 • Ανατρέχετε πάντα στο διάγραμμα φουσκώματος Michelin για να προσδιορίσετε τη σωστή πίεση για τα γεωργικά ελαστικά σας. Το ανεπαρκές φούσκωμα κάνει το περίβλημα να παραμορφώνεται υπερβολικά και θα μειώσει τη διάρκεια ζωής του ελαστικού.
   
 • Το υπερβολικό φούσκωμα μειώνει την επιφάνεια σε επαφή με το έδαφος, προκαλεί απώλεια πρόσφυσης και κάνει το ελαστικό πιο ευαίσθητο σε κρούσεις και κοψίματα.
   
 • Εάν τα φορτία είναι χαμηλότερα από αυτά που φαίνονται στους πίνακες πίεσης/φορτίου μας, μην φουσκώνετε ποτέ σε χαμηλότερη από την ελάχιστη πίεση που φαίνεται στα φύλλα δεδομένων των ελαστικών.

Χρησιμοποιείτε ένα παλιό πρόγραμμα περιήγησης στο Web.

Χρησιμοποιείτε ένα πρόγραμμα περιήγησης που δεν υποστηρίζεται από αυτόν τον ιστότοπο. Αυτό σημαίνει ότι ορισμένες λειτουργίες ενδέχεται να μην λειτουργούν, όπως προβλέπεται. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε παράξενες συμπεριφορές κατά την περιήγηση.

Χρησιμοποιήστε ή αναβαθμίστε/εγκαταστήστε ένα από τα παρακάτω προγράμματα περιήγησης για να επωφεληθείτε πλήρως από αυτόν τον ιστότοπο.

Firefox 78+
Edge 18+
Chrome 72+
Safari 12+
Opera 71+