Το tweel μεταμορφώνεται για να προσαρμοστεί στο περιβάλλον του

MICHELIN X® TWEEL™σε όχημα Kubota

MICHELIN TWEEL: ΤΟ ΕΛΑΣΤΙΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΑΕδώ και χρόνια, τα παραδοσιακά ελαστικά με αέρα αποτελούσαν τη μόνη επιλογή για τους οδηγούς που ήθελαν αξιόπιστη και αποτελεσματική μετακίνηση. Ωστόσο αυτό άλλαξε, με την κυκλοφορία των ελαστικών χωρίς αέρα. Τα ελαστικά Tweel αποτελούν μια σημαντική τεχνολογική εξέλιξη στη βιομηχανία των ελαστικών. Τα ελαστικά με τεχνολογία «flatless» προσφέρουν πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με τα παραδοσιακά ελαστικά και είναι συμβατά με ένα ευρύ φάσμα μηχανημάτων, όπως εμπορικά χλοοκοπτικά μηχανήματα, οι φορτωτές-εκσκαφείς (SSL), άλλος ελαφρύς κατασκευαστικός εξοπλισμός, τα περονοφόρα ανυψωτικά μηχανήματα (TMF), οι γουρούνες (ATV) και τα οχήματα UTV, τα αμαξίδια γκολφ, τα βοηθητικά αμαξίδια, καθώς επίσης μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε διάφορες στρατιωτικές υπηρεσίες.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΑ;

Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά ελαστικά, τα οποία είναι κατασκευασμένα από καουτσούκ και γεμίζονται με πεπιεσμένο αέρα, τα ελαστικά χωρίς αέρα διαθέτουν μια ειδική δοκό πέλματος, η οποία συνδέεται με μια σειρά εύκαμπτων ακτίνων, προκειμένου να υποστηρίξουν το βάρος του οχήματος.

Αυτή η εξέλιξη κατέστησε δυνατή τη δημιουργία ενός ελαστικού ανθεκτικού στη διάτρηση, το οποίο συμπεριφέρεται και κινείται κατά την οδήγηση όπως τα ελαστικά με αέρα και όχι όπως τα συμπαγή ελαστικά. Το ελαστικό χωρίς αέρα Michelin ονομάζεται «TWEEL».ΤΙ ΣΗΜΑΊΝΕΙ «TWEEL»;

Ο όρος «TWEEL» είναι η ειδική ονομασία της γκάμας ελαστικών χωρίς αέρα της Michelin. Είναι μια σύνθετη λέξη που έχει δημιουργηθεί από τις αγγλικές λέξεις «TYRE» και «WHEEL». Αυτή η ιδέα γεννήθηκε στο ερευνητικό κέντρο της Michelin στο Greenville της Νότιας Καρολίνας.

Βοήθεια και συμβουλές σχετικά με την τεχνολογία «X Tweel»

Βοήθεια και συμβουλές σχετικά με την τεχνολογία «X Tweel»

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΕΛΑΣΤΙΚΑ TWEEL ΤΗΣ MICHELIN;

Michelin Tweel Family of Products

Το MICHELIN TWEEL είναι ένα πλήρες, ενιαίο σύνολο που αποτελείται από έναν τροχό και το ακτινωτό ελαστικό χωρίς αέρα.

Τα βασικά στοιχεία αυτού του καινοτόμου ελαστικού είναι τα εξής:

  • Πέλμα ειδικά σχεδιασμένο για μεγάλη διάρκεια ζωής σε δύσκολες συνθήκες χρήσης.

Ακτίνες υψηλής αντοχής σε κραδασμούς και εύκαμπτες ακτίνες από πολυμερείς ρητίνες, οι οποίες μεταφέρουν το βάρος υπό πίεση και απορροφούν τους κραδασμούς, συμβάλλοντας στην ομαλότερη οδήγηση και παρέχοντας μεταφορά ενέργειας η οποία περιορίζει την αναπήδηση των ελαστικών.

  • Ενισχυμένη χαλύβδινη πλήμνη που επιτρέπει την εγκατάσταση του TWEEL σε όχημα.

Αυτή η τεχνολογία διαθέτει αντικραδασμική λειτουργία, καθώς απορροφά τους κραδασμούς και τις δονήσεις. Το ειδικά σχεδιασμένο πέλμα και οι ακτίνες έχουν σχεδιαστεί ώστε να είναι εύκαμπτα και εύκολα προσαρμόσιμα, γεγονός που τους επιτρέπει να προσαρμόζονται στο ανάγλυφο του εδάφους, παρέχοντας έτσι εξαιρετική πρόσφυση και σταθερότητα.

Δεν χρειάζεται ειδικός εξοπλισμός για την τοποθέτηση των ελαστικών. Επιπλέον, αφού αυτό τοποθετηθεί, δεν υπάρχει πίεση αέρα η οποία θα πρέπει να διατηρηθεί.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΑ ΤΗΣ MICHELIN;

Τα ελαστικά χωρίς αέρα, γνωστά και ως ελαστικά χωρίς πεπιεσμένο αέρα (NPT), έχουν πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με τα παραδοσιακά ελαστικά με αέρα και τα συμπαγή ελαστικά. Ακολουθούν ορισμένα από τα κύρια πλεονεκτήματα:

Χάρη στο Tweel, δεν χρειάζεται να διατηρήσετε την πίεση αέρα

Χωρίς απαιτήσεις συντήρησης

ΧΩΡΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ

Το ακτινωτό ελαστικό χωρίς αέρα MICHELIN X® TWEEL™ είναι μια ενιαία μονάδα, η οποία αντικαθιστά το σημερινό σύνολο που αποτελείται από το ελαστικό και τον τροχό. Δεν απαιτείται, πλέον, κάποιος πολύπλοκος εξοπλισμός τοποθέτησης. Αφού βιδωθούν το ελαστικό και ο τροχός, δεν χρειάζεται να διατηρηθεί η πίεση του αέρα.

Απολαύστε την ευελιξία και τη σταθερότητα του tweel

Ευελιξία και σταθερότητα

ΆΝΕΣΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΌΤΗΤΑ

Η μοναδική τεχνολογία μεταφοράς της ενέργειας μεταξύ των ακτίνων από πολυμερείς ρητίνες, συμβάλλει στον περιορισμό της «αναπήδησης» η οποία συνδέεται με τα ελαστικά με αέρα, καθώς και της σκληρότητας των συμπαγών ελαστικών, ενώ παράλληλα παρέχει χαρακτηριστικά εξαιρετικής άνεση και εύκολου χειρισμού.

Τέλος στα σκασμένα ελαστικά χάρη στο Tweel

Χωρίς σκασίματα, χωρίς την ανάγκη παραμονής στο συνεργείο

ΧΩΡΙΣ ΣΚΑΣΙΜΑΤΑ, ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΣΤΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ

Το ακτινωτό ελαστικό χωρίς αέρα TWEEL έχει σχεδιαστεί για να αποδίδει όπως τα ελαστικά με αέρα, αλλά χωρίς την ταλαιπωρία και τον χρόνο παραμονής στο συνεργείο που σχετίζονται με τα σκασμένα ελαστικά με αέρα.

Περιορίστε την πρόωρη φθορά των ελαστικών χάρη στο Tweel

Φιλικό προς το περιβάλλον ελαστικό

ΦΙΛΙΚΟ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΕΛΑΣΤΙΚΟ

Τα ελαστικά χωρίς αέρα θα σάς επιτρέψουν να περιορίσετε τις πρόωρες αστοχίες των ελαστικών λόγω, για παράδειγμα, κάποιας ανεπανόρθωτης διάτρησης, αλλά και να αυξήσετε τη διάρκεια ζωής του πέλματος κατά 2-3 φορές σε σχέση με τα ελαστικά με αέρα*.

ΠΟΙΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΕΛΑΣΤΙΚΟ MICHELIN TWEEL;

Το MICHELIN X® TWEEL™ μπορεί να τοποθετηθεί στα μηχανήματά σας στα ακόλουθα πέντε κύρια τμήματα. Επιπλέον, τα ελαστικά χωρίς αέρα είναι ιδιαίτερα αποδοτικά και συνιστώνται για χρήση σε ανώμαλο έδαφος, όπου χρειάζεται να διατηρήσετε την πρόσφυση για να διατηρήσετε τον έλεγχο, και όχι να ανησυχείτε για το ενδεχόμενο να σκάσει το ελαστικό.

Το ελαστικό χωρίς αέρα MICHELIN Tweel για τη φροντίδα του χλοοτάπητα

Ακτινωτό ελαστικό χωρίς αέρα για χλοοτάπητες

MICHELIN X® TWEEL™ TURF

Ακτινωτά ελαστικά χωρίς αέρα για εμπορικά χλοοκοπτικά μηχανήματα και άλλα μηχανήματα φροντίδας χλοοτάπητα

ΤΟ MICHELIN X® TWEEL™: Ελαστικά χωρίς αέρα για οχήματα UTV

Ελαστικά χωρίς αέρα για οχήματα UTV

MICHELIN X® TWEEL™ UTV

Ακτινωτά ελαστικά χωρίς αέρα για οχήματα τύπου side by side και quad και για στρατιωτικό εξοπλισμό

Ακτινωτά ελαστικά χωρίς αέρα για φορτωτές και ελαφρύ κατασκευαστικό εξοπλισμό

MICHELIN Tweel για ελαφριές κατασκευές

MICHELIN X® TWEEL™ SSL

Ακτινωτά ελαστικά χωρίς αέρα για φορτωτές-εκσκαφείς και ελαφρύ κατασκευαστικό εξοπλισμό

MICHELIN X® TWEEL™ για αμαξίδια γκολφ

MICHELIN X® TWEEL™: Αμαξίδια γκολφ και βοηθητικά αμαξίδια

MICHELIN X® TWEEL™ TURF

Ελαστικά για αμαξίδια γκολφ και βοηθητικά αμαξίδια

Ελαστικό MICHELIN  χωρίς αέρα για περονοφόρο ανυψωτικό όχημα

Ελαστικά Tweel για περονοφόρα ανυψωτικά οχήματα

MICHELIN X® TWEEL™ TMF

Ελαστικά για περονοφόρα ανυψωτικά μηχανήματα

ΑΝΑΚΑΛΎΨΤΕ ΤΑ ΕΛΑΣΤΙΚΑ MICHELIN ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΚΑΜΕΣ TWEEL

Οι διαφορετικές γκάμες Tweel έχουν σχεδιαστεί για να προσαρμόζονται στις διαφορετικές ανάγκες σας, τα οχήματα και μηχανήματα, όπως οι φορτωτές-εκσκαφείς, τα οχήματα χειρισμού υλικών, UTV κ.λπ. Ανακαλύψτε ορισμένες από τις γκάμες μας:

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΑ

ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΤΑ ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΑ;

Tweel tyres represent a significant technological progress in the tyre industry and have been performing successfully in the
market since 2012. This alternative to traditional tyre allows us to consider a more environmental friendly mobility, better
fuel efficiency, more durable tyre and especially no puncture tyres.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΑΒΕΤΕ ΥΠΟΨΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΑ;

Τα ελαστικά χωρίς αέρα, γνωστά και ως ελαστικά χωρίς πεπιεσμένο αέρα, έχουν σχεδιαστεί προκειμένου να περιοριστεί η ανάγκη διατήρησης της πίεσης του αέρα. Ωστόσο, όπως και κάθε άλλο ελαστικό, τα ελαστικά χωρίς αέρα χρειάζονται και πάλι κάποια επιθεώρηση για να διασφαλιστεί η σωστή επίδοση και η μεγάλη διάρκεια ζωής τους. Για παράδειγμα, φροντίδα χρειάζεται το πέλμα και η φθορά του, τα υπολείμματα και η βρωμιά, η ευθυγράμμιση του οχήματος, η χωρητικότητα του φορτίου και η αποθήκευση.

ΔΙΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΑ ΓΙΑ ΕΠΙΒΑΤΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ;

Η MICHELIN έχει ήδη αναπτύξει ένα πρωτότυπο ελαστικό χωρίς αέρα για επιβατικά αυτοκίνητα και ελαφρά φορτηγά: το MICHELIN UPTIS.

ΠΟΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ TWEEL ΚΑΙ UPTIS;

Το MICHELIN UPTIS (από τα αρχικά του «Unique Puncture-proof tyre System», μοναδικού συστήματος κατά της διάτρησης ελαστικού) και το MICHELIN Tweel είναι και τα δύο καινοτόμες τεχνολογίες ελαστικών οι οποίες αναπτύχθηκαν από τη Michelin, αλλά διαφέρουν ως προς τον σχεδιασμό και τη λειτουργία τους.

Το MICHELIN UPTIS είναι ένα ελαστικό χωρίς αέρα που έχει σχεδιαστεί για επιβατικά αυτοκίνητα και ελαφρά φορτηγά (οδικά οχήματα), ενώ το MICHELIN Tweel είναι προσαρμοσμένο σε ένα ευρύτερο φάσμα οχημάτων παντός εδάφους.

ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΤΑ ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΑ ΤΗΣ MICHELIN;

Η καινοτόμος τεχνολογία της Michelin και το ελαστικό Tweel, διατίθεται προς πώληση στην αγορά από το 2012.

ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΕΛΑΣΤΙΚΑ TWEEL;

Μπορείτε να βρείτε το πλήρες χαρτοφυλάκιο προϊόντων Tweel στους μεταπωληητές μας.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΛΥΜΕΡΗΣ ΡΗΤΙΝΗ;

Δεν πρόκειται για το είδος πολυουρεθάνης που συνήθως διατίθεται στην αγορά. Η πολυμερής ρητίνη είναι δομική πολυουρεθάνη. Είναι ειδικά σχεδιασμένη για αυτή την εφαρμογή.

ΤΑ ΑΚΤΙΝΩΤΑ ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΑ TWEEL ΣΥΝΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ ΜΕ ΤΑ ΑΚΤΙΝΩΤΑ ΕΛΑΣΤΙΚΆ;

Η Michelin έχει προσαρμόσει τις τεχνικές διαδικασίες συντήρησης των ελαστικών υψηλών επιδόσεων, ώστε να τις συμπεριλάβει στην παραγωγή των ακτινωτών ελαστικών χωρίς αέρα TWEEL®. Επιπλέον, η Michelin έχει αναπτύξει εσωτερικές διαδικασίες χύτευσης, έγχυσης και συγκόλλησης για προϊόντα TWEEL®.

ΤΟ ΑΚΤΙΝΩΤΟ ΕΛΑΣΤΙΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΑ TWEEL ΕΧΕΙ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙ ΒΡΑΒΕΙΑ;

Από το 2012, το ακτινωτό ελαστικό χωρίς αέρα TWEEL® και οι συν-εφευρέτες του έχουν αποσπάσει πάνω από 15 βραβεία.

  • Το ασημένιο βραβείο στην κατηγορία «Μεταφορές» απονεμήθηκε στο ελαστικό MICHELIN® X®TWEEL® SSL στις 26 Απριλίου 2013 από τα Βραβεία Edison του 2013. Από τις 7.156 αιτήσεις που υποβλήθηκαν, η Επιτροπή των Βραβείων Edison επέλεξε 131 προϊόντα-φιναλίστ. Το ελαστικό MICHELIN® X® TWEEL® ήταν ένα από τα 42 νικηφόρα προϊόντα, τα οποία αντιπροσώπευαν 12 κατηγορίες προϊόντων και συμβολίζουν την επιμονή και την αριστεία που ενσάρκωσε ο Thomas Alva Edison.
  • Το ελαστικό MICHELIN® X®TWEEL® SSL επιλέχθηκε ως ένα από τα 50 κορυφαία νέα προϊόντα για το 2013 από τους αναγνώστες του περιοδικού «Equipment Today», ως ένα από τα πιο καινοτόμα προϊόντα του κλάδου για το έτος.
  • Τον Ιανουάριο του 2014, το περιοδικό «Equipment World» το ανακήρυξε ως ένα από τα «πέντε προϊόντα που άλλαξαν τα δεδομένα» για το 2013 στο πλαίσιο των Βραβείων Καινοτομίας του 2014. Το ελαστικό MICHELIN® X® TWEEL® SSL ήταν ένα από τα πέντε προϊόντα που κέρδισαν βραβείο καινοτομίας.
  • Ο Δρ Tim Rhyne, ανώτερος ερευνητής της Michelin Americas Research and Development Corporation, επιλέχθηκε το 2014 από τους συντάκτες του «Engineering News-Record» (ENR) ως ένας από τους 25 κορυφαίους «Newsmakers» της χρονιάς για το έργο του σχετικά με την επαναστατική τεχνολογία ακτινωτών ελαστικών χωρίς αέρα MICHELIN® TWEEL®, τον Απρίλιο του εν λόγω έτους. Το βραβείο αναγνωρίζει προσωπικότητες «που διαθέτουν το πάθος, την ορμή και το θάρρος να αντιμετωπίσουν τις πιο δύσκολες προκλήσεις και να κάνουν τον κόσμο μας καλύτερο».
  • Τον Ιούνιο του 2014, η Michelin North America, Inc. έλαβε το βραβείο στην κατηγορία «Ηγεσία προϊόντος» (Product Leadership) των βραβείων «Manufacturing Leadership Awards» του 2014 για το MICHELIN® X® TWEEL® SSL από το Συμβούλιο «Manufacturing Leadership Council» της Frost & Sullivan. Τα βραβεία απονεμήθηκαν σε 11 κατηγορίες και απευθύνονται σε εταιρείες και άτομα που διαμορφώνουν το μέλλον της παγκόσμιας μεταποίησης. Αναγνωρίζουν τα εξαιρετικά έργα που αναλαμβάνουν και ολοκληρώνουν οι μεταποιητικές εταιρείες. Σύμφωνα με την Κοινότητα των Ηγετών Μεταποίησης (Manufacturing Leadership Community), οι νικητές των βραβείων διακρίνονται επειδή «αγκαλιάζουν την πρωτοποριακή καινοτομία και ανταποκρίνονται στα αιτήματα των πελατών με απαράμιλλη ευελιξία». Το βραβείο «Product Leadership», μία από τις πιο ανταγωνιστικές κατηγορίες, αναγνωρίζει εταιρείες που έχουν εισαγάγει νέα προϊόντα τα οποίο έχουν φέρει την επανάσταση και τα οποία επεκτείνουν ή ανοίγουν νέες αγορές. Ο νικητής του βραβείου διαθέτει την ικανότητα να παράγει νέες ιδέες που οδηγούν σε πρωτοποριακά νέα προϊόντα τα οποία αλλάζουν και διαμορφώνουν νέες αγορές.
  • Τον Μάρτιο του 2015, η Michelin Tweel Technologies έλαβε το βραβείο «Καινοτομία της Χρονιάς» της John Deere για το MICHELIN® X® TWEEL® TURF. Το βραβείο απονέμεται σε μια επιλεγμένη ομάδα προμηθευτών που έχουν επιδείξει καινοτομία με κάποιο προϊόν ή υπηρεσία την οποία παρέχουν στην John Deere. Η επιλογή των βραβείων βασίζεται σε τέσσερις παράγοντες: δημιουργικότητα, σκοπιμότητα, συνεργασία και αντίκτυπος. Η John Deere δημιούργησε τα βραβεία καινοτομίας προμηθευτών το 2010 για να προωθήσει την καινοτομία στη βάση προμηθειών της εταιρείας και να αναγνωρίσει τους προμηθευτές με δημιουργική σκέψη.
  • Τον Οκτώβριο του 2015, το MICHELIN® X® TWEEL® TURF™ έλαβε τιμητική διάκριση στην κατηγορία «Αυτοκίνηση/Μεταφορές» στον διαγωνισμό «Create the Future Design Contest» του 2015. Οι 22 νικητές και οι τιμητικές αναφορές επιλέχθηκαν ανάμεσα από περισσότερες από 1.150 ιδέες νέων προϊόντων που υποβλήθηκαν από 60 χώρες, ενώ αξιολογήθηκαν με βάση την καινοτομία, την δυνατότητα κατασκευής και την εμπορευσιμότητα σε επτά κατηγορίες βραβείων. Ο ετήσιος διαγωνισμός «Create the Future Design Contest», ο οποίος έλαβε χώρα πρώτη φορά το 2002 από τους εκδότες του περιοδικού «NASA Tech Briefs» για να συμβάλλει στην ενίσχυση και την επιβράβευση της μηχανολογικής καινοτομίας, έχει προσελκύσει περισσότερες από 10.000 ιδέες σχεδιασμού προϊόντων από μηχανικούς, επιχειρηματίες και φοιτητές από όλον τον κόσμο. Περισσότεροι από 55 κριτές από όλο τον κόσμο, μέλη της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού που αποτελείται από αναγνώστες και χορηγούς του διαγωνισμού, εξέτασαν τις υποβολές στις κατηγορίες «Αεροδιαστημική και Άμυνα», «Αυτοκίνηση/Μεταφορές», «Καταναλωτικά Προϊόντα», «Ηλεκτρονικά», «Μηχανήματα/Αυτοματισμοί/Ρομποτική», «Ιατροτεχνολογικά Προϊόντα» και «Βιώσιμες Τεχνολογίες».
ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΕΦΕΥΡΕΘΗΚΕ ΤΟ TWEEL; ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ;

Στα τέλη της δεκαετίας του 1990, κατά τη διάρκεια ενός γεύματος στο Greenville της Πολιτείας της Νότιας Καρολίνας, ο Δρ Tim Rhyne και ο συνάδελφος μηχανικός της Michelin και συν-εφευρέτης Steve Cron είχαν την ιδέα να αμφισβητήσουν την τεχνολογία των ελαστικών με αέρα και να εξερευνήσουν νέες και επαναστατικές ιδέες για αυτό το βασικό στοιχείο της κινητικότητας. Το 1999, το 2000 και το 2003 άρχισαν να εκδίδονται διπλώματα ευρεσιτεχνίας για διάφορες πτυχές της ιδέας τους.

ΠΟΤΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ Η MICHELIN ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ;

Κατά την επόμενη δεκαετία, οι μηχανικοί εργάστηκαν επιμελώς πάνω σε διάφορα πρωτότυπα του ακτινωτού ελαστικού χωρίς αέρα TWEEL® και, το 2005, το προϊόν παρουσιάστηκε τελικά στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Βόρειας Αμερικής στο Ντιτρόιτ του Μίσιγκαν στο αναπηρικό αμαξίδιο iBOT και στο όχημα «Segway Concept Centaur Human Transporter». Το εμπορικό λανσάρισμα του X® TWEEL® SSL για φορτωτές-εκσκαφείς έγινε τον Ιούλιο του 2012.

ΠΟΣΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΑ;

Μείγματα γόμας υψηλού επιπέδου κι αποτελεσματικό ίχνος επαφής, σχεδιασμένα για να παρέχουν μεγάλη διάρκεια ζωής που είναι 2-3 φορές μεγαλύτερη από εκείνη εν ελαστικού με αέρα με το ίδιο βάθος πέλματος.

ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΕΊ ΤΟ TWEEL (ΣΠΑΣΜΕΝΗ ΑΚΤΊΝΑ, ΠΡΟΣΚΌΛΛΗΣΗ ΣΕ ΔΙΑΤΜΗΤΙΚΉ ΔΟΚΌ);

Ο τεχνικός μπορεί να επισκευάσει μερικώς τις σπασμένες ακτίνες, αμβλύνοντας τα άκρα της ρωγμής πολυουρεθάνης για να σταματήσει την περαιτέρω διάδοση της ρωγμής, και αφού αυτή επισκευαστεί, αυτό μπορεί ενδεχομένως να διπλασιάσει τη διάρκεια ζωής της σπασμένης ή κομμένης ακτίνας.

contact-us-white
Ενδιαφέρεστε; Επικοινωνήστε μαζί μας!

Θα θέλατε περισσότερες πληροφορίες για τα ελαστικά χωρίς αέρα; Σας πείσαμε να αλλάξετε ελαστικά επιλέγοντας τα Tweel; Επικοινωνήστε μαζί μας!

UPTIS: Ελαστικά χωρίς αέρα MICHELIN σε οχήματα της εταιρείας La Poste

Πρωτότυπο MICHELIN UPTIS

UPTIS: Ελαστικά χωρίς αέρα MICHELIN σε οχήματα της εταιρείας La Poste

Πρωτότυπο MICHELIN UPTIS

Ψάχνετε πληροφορίες για το πρωτότυπο UPTIS;
Ψάχνετε πληροφορίες για το πρωτότυπο UPTIS;

Χρησιμοποιείτε ένα παλιό πρόγραμμα περιήγησης στο Web.

Χρησιμοποιείτε ένα πρόγραμμα περιήγησης που δεν υποστηρίζεται από αυτόν τον ιστότοπο. Αυτό σημαίνει ότι ορισμένες λειτουργίες ενδέχεται να μην λειτουργούν, όπως προβλέπεται. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε παράξενες συμπεριφορές κατά την περιήγηση.

Χρησιμοποιήστε ή αναβαθμίστε/εγκαταστήστε ένα από τα παρακάτω προγράμματα περιήγησης για να επωφεληθείτε πλήρως από αυτόν τον ιστότοπο.

Firefox 78+
Edge 18+
Chrome 72+
Safari 12+
Opera 71+