abstract light bokeh background

Background Abstract background Help and Advice

abstract light bokeh background

ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΑΣ

Στη Michelin, καινοτομία σημαίνει δημιουργία νέας αξίας που αναγνωρίζεται από τους χρήστες μας.
Έπαιξε και θα εξακολουθεί να παίζει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη και την απόδοση της επιχείρησής σας.

 

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΤΗΣ MICHELIN

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι πρέπει να κάνουμε την καινοτομία βασικό μέρος της στρατηγικής μας: η καινοτομία, από όπου κι αν προέρχεται, είναι καθοριστικός μοχλός της ανάπτυξής μας, της ανταγωνιστικότητας και της μακροζωίας για την εταιρεία ή τις επιχειρηματικές σας δραστηριότητες.

Το Κέντρο Τεχνολογίας της Michelin απασχολεί περισσότερα από 6.000 άτομα σε περισσότερους από 350 διαφορετικούς τομείς εξειδίκευσης, συμπεριλαμβανομένων ερευνητών, μηχανικών, προγραμματιστών και ελεγκτών. Πάνω από 10.200 διπλώματα ευρεσιτεχνίας είναι ενεργά παγκοσμίως, αφού κατατέθηκαν από το Κέντρο Τεχνολογίας της Michelin. Γνωρίζουμε ότι η έρευνα και η ανάπτυξη νέων προϊόντων, νέων υλικών και νέων τεχνολογιών έχει σημασία για την επιχείρησή σας.

Νέες τεχνολογίες που κάνουν τα ελαστικά ασφαλέστερα, μεγαλύτερης διάρκειας, πιο κερδοφόρα και πιο οικολογικά μακροπρόθεσμα.

Carcasse Michelin Poids Lourd

Edito michelin casing Help and Advice

Carcasse Michelin Poids Lourd

pneu michelin

Background factory visit 244 Help and Advice

pneu michelin

Edito chemistry Help and Advice

Background ecosystem michelin group Corporate fleet

Carcasse Michelin Poids Lourd

Edito michelin casing Help and Advice

Carcasse Michelin Poids Lourd

ΤΟ ΠΕΡΙΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ

Ένας μεγάλος αριθμός καινοτομιών που σχετίζονται με το περίβλημα προσφέρουν μεγαλύτερη ανθεκτικότητα των ελαστικών και συμβάλλουν άμεσα στη διατήρηση της κατανάλωσης καυσίμου υπό έλεγχο.

OPTICOIL:

ΑΠΟΔΟΤΙΚΆ ΥΛΙΚΆ ΓΙΑ ΜΙΑ ΒΙΏΣΙΜΗ ΚΙΝΗΤΙΚΌΤΗΤΑ

Μια νέα αρχιτεκτονική του τακουνιού επιτρέπει τη σημαντική εξοικονόμηση μάζας, περιορίζοντας την κατανάλωση πρώτων υλών και μειώνοντας τις εκπομπές CO2, χωρίς καμία επίπτωση στις επιδόσεις και την αξιοπιστία του ελαστικού. Με αυτόν τον τρόπο, η Michelin βελτιώνει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των ελαστικών της.

Η τεχνολογία Opticoil συνδυάζεται γενικώς με την τεχνολογία Duracoil, η οποία καθιστά την περιοχή του τακουνιού πιο ανθεκτική. Επίσης, η τεχνολογία αυτή εξασφαλίζει καλύτερη διαχείριση της θερμότητας στην περιοχή του τακουνιού. 

MICHELIN TECHNOLOGIES - OPTICOIL - UK
MICHELIN - Infinicoil technology - Michelin endurance over the tire's lifetime - EN

Τεχνολογία INFINICOIL

ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ MICHELIN ΚΑΘΩΣ ΜΕΤΡΑΤΕ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ

Εισαγωγή συνεχούς χαλύβδινου ιμάντα, του οποίου το μήκος είναι έως και 400 μέτρα, τυλιγμένου γύρω από το ελαστικό για να του παρέχει μεγαλύτερη σταθερότητα καθ' όλη τη διάρκεια ζωής του.

Αυτή η τεχνολογία, που σχετίζεται με άλλες, επιτρέπει την πρωτιά στην απόδοση στη νέα αρχιτεκτονική όσον αφορά:

 • την αντοχή
 • τους τύπους φθοράς
 • τη δυνατότητα αναγόμωσης

Τεχνολογία POWERCOIL

ΑΝΤΟΧΗ ΤΗΣ MICHELIN ΜΕ ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΥΛΙΣΗΣ

Μια νέα γενιά στιβαρών καλωδίων από χάλυβα που βοηθούν στο να γίνει κάθε ελαστικό ελαφρύτερο, οδηγώντας σε καλύτερη αντοχή και μειωμένη αντίσταση κύλισης.

powercoil technology

Picto image powercoil technology 1 Help and Advice

Pneu Michelin technologie

Τεχνολογία DURACOIL

ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΟ ΤΑΚΟΥΝΙ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΤΙΒΑΡΟΤΗΤΑ

Κατασκευάζουμε προϊόντα υψηλής ποιότητας που διαρκούν περισσότερο. Το Duracoil βοηθά το περίβλημα να διαρκεί περισσότερο βελτιώνοντας τη διεπαφή ελαστικού/τροχού. Ενώ βρίσκεται σε λειτουργία, το νάιλον υψηλής ποιότητας προστατεύει την περιοχή του τακουνιού και παρέχει βελτιωμένη σταθερότητα στο δάχτυλο του τακουνιού. Με αυτήν την ενίσχυση, βελτιώνεται η αντοχή του περιβλήματος και η δυνατότητα αναγόμωσης.

DURACOIL technology

Picto duracoil technology Help and Advice

michelin ultraflex zoom

Edito michelin ultraflex Help and Advice

michelin ultraflex zoom

Edito michelin ultraflex technology Help and Advice

MICHELIN zen@terra

Picto mainplant zen@terra Agriculture

MICHELIN zen@terra

Τεχνολογίες UltraFlex της MICHELIN

ΚΕΡΔΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΕΔΑΦΟΥΣ

Η Michelin ανταποκρίθηκε σε αυτή τη διπλή πρόκληση το 2004, δημιουργώντας το MICHELIN UltraFlex, μια ανατρεπτική καινοτομία που επιτρέπει στα γεωργικά ελαστικά να λειτουργούν σε χαμηλές πιέσεις και, επομένως, να προστατεύουν το έδαφος, επιτρέποντας έτσι τη βελτίωση των αποδόσεων σας.

Για καλύτερες συγκομιδές και για αύξηση της γονιμότητας του εδάφους, είναι σημαντικό να μην συμπιέζεται το έδαφος.

Η τεχνολογία MICHELIN UltraFlex λύνει και τα δύο μισά αυτής της εξίσωσης: λιγότερη πίεση = μικρότερη συμπίεση = περισσότερη προστασία του εδάφους = υψηλότερες αποδόσεις.

Μια βρετανική μελέτη από το Πανεπιστήμιο Harper Adams δείχνει ότι η τεχνολογία MICHELIN UltraFlex μπορεί να επιτρέψει αύξηση της απόδοσης των γεωργικών προϊόντων κατά 4%. Για παράδειγμα, όταν ένα αγρόκτημα παράγει απόδοση 8 τόνων ανά εκτάριο και πουλά τη σοδειά του σιταριού για 200 ευρώ ανά τόνο, αυτό ισοδυναμεί με κέρδος 64 ευρώ ετησίως, ανά εκτάριο.

Η τεχνολογία MICHELIN UltraFlex είναι ήδη 10 ετών, αλλά το μέλλον της φαίνεται λαμπρό: Τα ελαστικά MICHELIN AXIOBIB 2, με την ένδειξη AIR +/- SYSTEMS READY, μπορούν να εξοπλιστούν με σύστημα απομακρυσμένου φουσκώματος που επιτρέπει στους χρήστες να παρακολουθούν και να προσαρμόζουν την πίεση των ελαστικών στο έδαφος και τις συνθήκες χρήσης.

Τεχνολογία Β2

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕ ΑΚΡΑΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΟΤΑΞΙΩΝ

Για την ενίσχυση της παραγωγικότητας στα ορυχεία και τα λατομεία, αλλά και στις εργασίες κατασκευής και χειρισμού, τα μηχανήματα και τα ελαστικά ωθούνται τακτικά στα όριά τους. Η αποκλειστική τεχνολογία B² της Michelin κάνει την περιοχή του τακουνιού πιο στιβαρή και επομένως αυξάνει τη διάρκεια ζωής των ελαστικών.

Η διεπαφή ελαστικού/ζάντας δοκιμάζεται πραγματικά όταν εφαρμόζεται υψηλή ροπή ή κατά τη μεταφορά βαρέων φορτίων. Τα ελαστικά MICHELIN τεχνολογίας B² έχουν ένα φαρδύ μεταλλικό σύρμα τακουνιού που αυξάνει την περιοχή επαφής με τη ζάντα. Η αντοχή της περιοχής του τακουνιού ενισχύεται και υπάρχουν λιγότερες περιστροφές στη ζάντα.

Σκάψτε περισσότερο, μεταφέρετε περισσότερα: Η τεχνολογία B² παρέχει έως και 20% περισσότερη ροπή*, καθιστώντας τις μηχανές πιο παραγωγικές.

*Εσωτερική μελέτη σε σύγκριση με τα τυπικά ελαστικά MICHELIN. Συγκεκριμένες τιμές ανάλογα με το μέγεθος.

Picto b2 technology Help and Advice

MICHELIN® Pro Line of Underground Tires – NRF Technology

Τεχνολογία NRF

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕ ΤΙΣ ΑΚΡΑΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΗΣ ΥΠΟΓΕΙΑΣ ΕΞΟΡΥΞΗΣ

Η αντίσταση στις ακραίες συνθήκες βελτιώνεται με:

• 2 πρόσθετα λινά προστέθηκαν στη δομή του ελαστικού που περιέχουν νάιλον σταυρωτά υφασμένα σε όλο το καουτσούκ για μεγαλύτερη αντοχή και στιβαρότητα.
• Νέα καλώδια στα λινά εργασίας για ενισχυμένη αντοχή στις κρούσεις και καλύτερη προστασία από την οξείδωση.

pneu michelin

Background factory visit 244 Help and Advice

pneu michelin

ΠΕΛΜΑ

Τεχνολογίες αιχμής για το πέλμα των ελαστικών μας, με σχέδια που εξελίσσονται και προσαρμόζονται καθώς φθείρονται τα ελαστικά για να ενισχύσουν τη διάρκεια ζωής και την απόδοση.

Τεχνολογία REGENION

ΠΡΟΣΦΥΣΗ MICHELIN, ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΟ ΠΡΟΣ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΟ

Αυτοαναγεννούμενα μπλοκ πέλματος, που υποστηρίζονται από τις τεχνικές τρισδιάστατης εκτύπωσης μετάλλων σε καλούπι, παρέχοντας πρόσφυση καθ' όλη τη διάρκεια ζωής των ελαστικών. Νέες αυλακώσεις εμφανίζονται στη διάρκεια ζωής των ελαστικών για βελτιωμένη κινητικότητα.

Το 2018, οι δύο μηχανικοί της Michelin πίσω από την τεχνολογία REGENION κέρδισαν το βραβείο Ευρωπαίου εφευρέτη στην κατηγορία της βιομηχανίας.

MICHELIN - Regenion technology - EN

Edito chemistry Help and Advice

ΥΛΙΚΑ

Τεχνολογίες αιχμής για το πέλμα των ελαστικών μας, με σχέδια που εξελίσσονται και προσαρμόζονται καθώς φθείρονται τα ελαστικά για να ενισχύσουν τη διάρκεια ζωής και την απόδοση.

Τεχνολογία CARBION

ΜΑΚΡΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΖΩΗΣ ΧΑΡΗ ΣΤΗ MICHELIN, ΜΕΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΜΕΡΑ

Ένα υλικό που προκύπτει από μια καινοτόμο διαδικασία ανάμειξης κατά την οποία ορισμένα συστατικά του πέλματος αναμειγνύονται όταν είναι υγρά, δημιουργώντας ένα πιο ομοιόμορφο υλικό.

Αυτό το υλικό αυξάνει τη χιλιομετρική απόδοση του ελαστικού.

MICHELIN - Carbion technology - EN
MICHELIN - Silicion technology - EN

Τεχνολογία SILICION

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΥΡΙΤΙΟ ΓΙΑ ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΚΑΥΣΙΜΟΥ

Ενσωματώνοντας υψηλό ποσοστό πυριτίου στο καουτσούκ του πέλματος, η Michelin πέτυχε να ωθήσει τα όρια της αντίστασης κύλισης για εξοικονόμηση καυσίμου, χωρίς να διακυβεύεται η μακροζωία των ελαστικών.

Background ecosystem michelin group Corporate fleet

ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΑΣΤΙΚΑ

Με σχετικές υπηρεσίες ή νέους τύπους προϊόντων, οι καινοτομίες των ελαστικών MICHELIN καθιστούν τα ελαστικά ασφαλέστερα και μεγαλύτερης διάρκειας και αυξάνουν την κερδοφορία.

Edito michelin x tweel ssl all terrain Construction and Industry

Τεχνολογία TWEEL airless

ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ.

Το MICHELIN X®TWEEL™ είναι μια ενιαία, πλήρης μονάδα που περιλαμβάνει ένα ακτινωτό ελαστικό χωρίς αέρα και έναν τροχό. Το πέλμα και ο τροχός ενώνονται με εύκαμπτες ακτίνες πολυουρεθάνης υψηλής αντοχής. Επομένως δεν απαιτεί συντήρηση υπό πίεση και δεν μπορεί να τρυπήσει. Είναι μια τεχνολογία που μειώνει σημαντικά το χρόνο διακοπής λειτουργίας του μηχανήματος. Παρέχει επίσης απαράμιλλη άνεση στους χειριστές οχημάτων αγροτικών και δημοσίων έργων (κατασκευής ή χειρισμού) και διαθέτει ελαστικά χωρίς αέρα.

Τεχνολογία RFID

Ένα τσιπ RFID (Radio Frequency Identification) είναι ένα έξυπνο ηλεκτρονικό εξάρτημα που λαμβάνει και εκπέμπει ραδιοσήματα (ασύρματα), έτσι ώστε ένα προϊόν να μπορεί να αναγνωριστεί με μοναδικό, τυποποιημένο τρόπο.

Η αναγνώριση όλων των ελαστικών MICHELIN που χρησιμοποιούν αξιόπιστα μικροσκοπικά τσιπ RFID τοποθετημένα στα ελαστικά σημαίνει ότι μπορούν να παρακολουθούνται καθ' όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής τους, από την κατασκευή έως την ανακύκλωση. Αυτή η κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τεχνολογία κυκλοφορεί στην αγορά, ώστε να διαδοθεί ευρέως στη βιομηχανία ελαστικών.

   

Pneu Michelin technologie

Picto rfid logo 1 Help and Advice

Pneu Michelin technologie

Zoom sur les roues d'un camion équipé en pneus Michelin

Background image operating advice Help and Advice

Zoom sur les roues d'un camion équipé en pneus Michelin

Ως το μόνο μέρος του οχήματος που έρχεται σε επαφή με το έδαφος, ένα ελαστικό έχει τη δυνατότητα να παρέχει μοναδικά, λεπτομερή δεδομένα καθ' όλη τη διάρκεια ζωής του. Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία RFID, η Michelin επέλεξε να κάνει τα ελαστικά «έξυπνα» συνδέοντάς τα με ένα ευρύτερο οικοσύστημα, με στόχο να ξεκλειδώσει άπειρες δυνατότητες καινοτομίας και δημιουργίας αξίας.

Ο Όμιλος Michelin θα επιταχύνει τη συνδεσιμότητα των προϊόντων του προκειμένου να συνδέσει όλα τα ελαστικά MICHELIN, συμπεριλαμβανομένων των ελαστικών επιβατικών αυτοκινήτων, έως το 2023. Το 90% των ελαστικών φορτηγών MICHELIN είναι ήδη εφοδιασμένα με τσιπ RFID στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη

MICHELIN QuickScan: μια τεχνολογία αυτόματης διάγνωσης της κατάστασης των ελαστικών

Ένα αξιόπιστο, διακριτικό και καινοτόμο σύστημα:

 • Αυτοματοποιημένη παρακολούθηση της φθοράς των ελαστικών σας με μαγνητικούς σαρωτές
 • Λειτουργεί σε όλες τις καιρικές συνθήκες (βροχή, χιόνι κ.λπ.)
 • Ένα σύστημα κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από τη Michelin (κατατέθηκαν πάνω από 15 διπλώματα ευρεσιτεχνίας)
 • Μετρά την πίεση των ελαστικών σας χρησιμοποιώντας έναν δέκτη ραδιοσυχνοτήτων σε συνδυασμό με το σαρωτή (η δυνατότητα είναι διαθέσιμη από τον Σεπτέμβριο του 2020)
   

Γρήγορη και εύκολη ρύθμιση οχήματος:

 • Αναγνώριση οχήματος με χρήση ετικέτας RFID στο πλαίσιο του οχήματος
 • Τα καπάκια βαλβίδων βιδώνονται απλά στους τροχούς (διαθέσιμο το 2020)

Picto Quickscan michelin solution Help and Advice

Picto quickscan logoo Help and Advice

Edito quickscan michelin solution wheel Help and Advice

 

Ένα καθολικό σύστημα:

 • Λειτουργεί με όλους τους τύπους και μάρκες ελαστικών φορτηγών
 • Λειτουργεί με όλους τους τύπους βαρέων οχημάτων (τρακτέρ, ρυμουλκούμενα, άκαμπτα φορτηγά), πούλμαν και λεωφορεία

Μια σουίτα διαγνωστικών εργαλείων με επίκεντρο τις ανάγκες σας:

 •  Διαγνωστικές αναφορές που σχεδιάστηκαν από κοινού με στόλους
 • Σαφείς, ακριβείς προτάσεις για περαιτέρω ενέργειες, από τους ειδικούς μας στη Michelin

Χρησιμοποιείτε ένα παλιό πρόγραμμα περιήγησης στο Web.

Χρησιμοποιείτε ένα πρόγραμμα περιήγησης που δεν υποστηρίζεται από αυτόν τον ιστότοπο. Αυτό σημαίνει ότι ορισμένες λειτουργίες ενδέχεται να μην λειτουργούν, όπως προβλέπεται. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε παράξενες συμπεριφορές κατά την περιήγηση.

Χρησιμοποιήστε ή αναβαθμίστε/εγκαταστήστε ένα από τα παρακάτω προγράμματα περιήγησης για να επωφεληθείτε πλήρως από αυτόν τον ιστότοπο.

Firefox 78+
Edge 18+
Chrome 72+
Safari 12+
Opera 71+