why michelin

Βιώσιμες λύσεις μεταφορών με τη Michelin

Προσφέροντας σε όλους τους επαγγελματίες έναν καλύτερο τρόπο να πάνε μπροστά

Η Michelin έχει δεσμευτεί να είναι ο συνεργάτης σας για τη βιώσιμη κινητικότητα

Εμπορευματικές μεταφορές, μεταφορά επιβατών, κατασκευές, διακίνηση, εξόρυξη και γεωργία και άλλα. Ανεξάρτητα από τον τομέα της επιχείρησής σας, η Michelin έχει να σας προσφέρει μια σειρά κατάλληλων προϊόντων και υπηρεσιών. Για περισσότερο από έναν αιώνα, η Michelin συνεργάζεται με επαγγελματίες για να τους προσφέρει ασφαλέστερη, καθαρότερη, πιο προσιτή και πιο αποτελεσματική κινητικότητα. Οι ομάδες έρευνας και ανάπτυξής μας παίζουν κεντρικό ρόλο σε αυτήν την προσπάθεια για πρόοδο. Αξιοποιούν όλη την εμπειρία και τον ενθουσιασμό τους για να προσφέρουν τεχνολογίες που πληρούν ολοένα και υψηλότερα πρότυπα απόδοσης.

Abstract science. Hand holding brain digital network and light bulb inside on networking connection in the city background. Idea and imagination. Creative and inspiration. Innovation technology

DARK picture innovation why michelin

Abstract science. Hand holding brain digital network and light bulb inside on networking connection in the city background. Idea and imagination. Creative and inspiration. Innovation technology

Η καινοτομία αποτελεί κεντρικό σημείο στον σκοπό μας και ο Όμιλος Michelin χρησιμοποιεί όλη του την τεχνογνωσία για να εξασφαλίσει διάρκεια, ασφάλεια και κινητικότητα, έτσι ώστε όλοι οι επαγγελματίες χρήστες να μπορούν να επιλέξουν, χωρίς συμβιβασμούς, από μια επιλογή ελαστικών σχεδιασμένων με τα υψηλότερα πρότυπα απόδοσης και κατασκευασμένα για να διαρκούν.
Ο Όμιλος Michelin συνεργάζεται μαζί σας για να βοηθήσει την επιχείρησή σας να αποδώσει τα μέγιστα, χάρη στα ισχυρά, αξιόπιστα ελαστικά πολλαπλών χρήσεων που προσφέρουν πολλά χιλιόμετρα και σας πάνε πιο μακριά. Η Michelin σας δίνει επίσης τη δυνατότητα να κάνετε μια επιλογή που ανταποκρίνεται στις οικονομικές απαιτήσεις της επιχείρησής σας.

Το να επιλέξετε τη Michelin σημαίνει επίσης ότι αποκτάτε πρόσβαση σε μια ολόκληρη σειρά από premium υπηρεσίες για τη βελτίωση της παραγωγικότητας και της απόδοσης της εταιρείας σας: λύσεις διαχείρισης πίεσης, συντήρησης και υποστήριξης, καθώς και μία σειρά νέων τεχνολογικών εξελίξεων συνδεδεμένων ελαστικών.

Είτε είστε χειριστής, διαχειριστής στόλου, οδηγός φορτηγού βαρέων εμπορευμάτων, λεωφορείου ή εργοταξίου, και είτε εργάζεστε σε εμπορευματικές μεταφορές ή μεταφορές επιβατών, στη γεωργία, σε ορυχεία, στη διαχείριση λατομείων ή κάνετε οποιοδήποτε άλλο βιομηχανικό επάγγελμα, επωφεληθείτε από τις καινοτόμες υπηρεσίες της Michelin: αποτελεσματικά εργαλεία για τις καθημερινές επιχειρηματικές σας δραστηριότητες, ώστε να εξοικονομήσετε χρόνο και να βελτιστοποιήσετε και να διατηρήσετε τον πιο στενό έλεγχο των δαπανών του οργανισμού σας, καθιστώντας παράλληλα ασφαλέστερες τις λειτουργίες σας. Αξιοποιήστε όλη την τεχνογνωσία ενός οικοσυστήματος συνεργατών από το Michelin Connected Fleet. Για ταχέως αναπτυσσόμενες εταιρείες που προσφέρουν όλο και πιο καινοτόμες λύσεις.

Το περιβάλλον είναι μείζον ζήτημα για όλους μας σήμερα και αποτελεί βασικό επίκεντρο για βελτίωση. Για πολλά χρόνια, ο Όμιλος Michelin εργάστηκε για να μειώσει το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα, κάτι που αποτελεί βασικό σημείο εστίασης για όλους μας.

Οι ομάδες μας εργάζονται καθημερινά με αγρότες για να αναπτύξουν τεχνολογίες που είναι πιο φιλικές προς το έδαφος και τα αγροκτήματα.

Βοηθάμε τους μεταφορείς να επιτύχουν μια βιώσιμη κινητικότητα, μέσω μειωμένων εκπομπών CO2 και κατανάλωσης καυσίμου με ελαστικά χαμηλής αντίστασης κύλισης. Σχεδιάζουμε ελαστικά για μακροπρόθεσμη απόδοση, ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν έως ότου επιτευχθεί το νόμιμο όριο φθοράς* και στη συνέχεια να αναγομωθούν: ένας από τους κύριους τρόπους με τους οποίους η ομάδα διασφαλίζει ότι καταναλώνονται λιγότεροι πόροι.

*ανάλογα με τον κλάδο και τη χώρα

image1

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ MICHELIN ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ

Edito image sustainable Help and Advice

Δώστε στην επιχείρησή σας τη δύναμη έλξης, τη δυνατότητα να διατηρείτε τα οχήματά σας διαθέσιμα σε όλες τις συνθήκες και όλες τις καιρικές συνθήκες. Η δύναμη της διαρκούς παραγωγικότητας και της απόδοσης.

Επιλέγοντας Michelin σημαίνει ότι επιλέγετε ασφάλεια και ηρεμία.

Πώς μπορούν οι μεταφορές να είναι πιο βιώσιμες;

Περιβαλλοντική Δήλωση Προϊόντος (EPD): ορόσημο προς τους στόχους μας για το 2050

Ποιοι είναι οι στόχοι της MICHELIN;

« Για πάνω από έναν αιώνα, η MICHELIN καινοτομεί συνεχώς για τη βελτίωση της κινητικότητας για ανθρώπους και αγαθά. Η MICHELIN πιστεύει ακράδαντα ότι η κινητικότητα, η οποία είναι απαραίτητη για την ανθρώπινη ανάπτυξη, μπορεί επίσης να είναι συμβατή με τον σεβασμό για τον πλανήτη, επομένως καθοδηγούμε και υποστηρίζουμε τη μετάβαση των επαγγελματιών των μεταφορών προς τις περισσότερο οικολογικές μεταφορές. Αύριο, όλα στη MICHELIN θα είναι βιώσιμα»

Florent MENEGAUX, CEO της MICHELIN

objectives for 2050 en

Πώς δεσμεύεται η MICHELIN μέσω του EPD;

Το 2021, η MICHELIN ήταν ο πρώτος κατασκευαστής που μίλησε ανοιχτά για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των προϊόντων της.

Όποιοι και αν είναι οι σκοποί ή οι λειτουργίες του στόλου μεταφορών, η Michelin λαμβάνει μέτρα: 5 ελαστικά από τις 3 κύριες σειρές της MICHELIN για φορτηγά έχουν ήδη εγγραφεί στο μητρώο EPD.

epd logotype basic cmyk byline

Τι είναι το EPD;

Η Περιβαλλοντική Δήλωση Προϊόντος – σε συμμόρφωση με το πρότυπο ISO1425-2010 – είναι ένα ανεξάρτητα επαληθευμένο και καταχωρημένο έγγραφο που παρέχει διαφανείς, συγκρίσιμες πληροφορίες σχετικά με τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των προϊόντων σε όλο τον κύκλο ζωής τους.

Απόδειξη και επίδειξη

Η προσέγγιση της βιώσιμης κινητικότητας, σύμφωνα με τη Michelin, μπορεί να εντοπιστεί και να ελεγχθεί παντού, σε όλες τις καταστάσεις. Δουλεύοντας με στόχο τη διάρκεια, τη στιβαρότητα, την αντίσταση του περιβλήματος, τη μακροχρόνια πρόσφυση ακόμα και με φθαρμένα ελαστικά, η Michelin συμβάλλει σε μια βιώσιμη κινητικότητα που έχει νόημα για το πορτοφόλι σας αλλά και για τον πλανήτη.

Πέρα από την υπόσχεση, θέλαμε να σας φέρουμε την απόδειξη αυτής της προθυμίας να συμβάλουμε ενεργά στις βιώσιμες μεταφορές, για εσάς και τις δραστηριότητές σας, ανεξάρτητα από το είδος του οχήματος που χρησιμοποιείτε στην επιχείρησή σας, ανεξάρτητα από το δρόμο που πρέπει να οδηγείτε. Τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2021, η Michelin διεξήγαγε διάφορες επιδείξεις, υπό την επίβλεψη της DEKRA, για να ληφθεί μια αμερόληπτη και βασισμένη σε γεγονότα ανάλυση. Θέλαμε να αποδείξουμε ότι κανένας συμβιβασμός δεν ήταν απαραίτητος: είναι σίγουρα δυνατός ο συνδυασμός της Εξοικονόμησης και του Περιβάλλοντος.

MICHELIN - Sustainable Mobility 2021 - Consumption demo - EN

Επίδειξη κατανάλωσης καυσίμου

Το κόστος των καυσίμων αντιπροσωπεύει ένα τεράστιο μέρος των εξόδων σας. Πραγματοποιώντας αναχάραξη στα ελαστικά MICHELIN, παρατείνετε τη διάρκεια ζωής τους και διευρύνετε το χρονικό διάστημα κατά το οποίο η αντίσταση κύλισης είναι χαμηλότερη. Δείτε την επίδειξη που διεξήχθη με τη MICHELIN X LINE ENERGY, η οποία έχει ήδη αναγνωριστεί για τον αντίκτυπό της στη χαμηλή κατανάλωση καυσίμου (κατηγορία Α στην ευρωπαϊκή σήμανση). Ανακαλύψτε επίσης πώς η αναχάραξη μπορεί να σας βοηθήσει να προχωρήσετε ακόμη περισσότερο. Θα μειώσετε την κατανάλωση των ελαστικών σας (και κατ' επέκταση την εξόρυξη πρώτων υλών) και θα κάνετε εξοικονόμηση στον προϋπολογισμό των καυσίμων σας.

Επίδειξη πλευρικής πρόσφυσης

Τα ελαστικά MICHELIN είναι σχεδιασμένα για χρήση μέχρι το νόμιμο όριο. Επειδή η μεγάλη διάρκεια ζωής είναι απλώς ένα πρώτο βήμα, η MICHELIN θέλει να σας προσφέρει υψηλές επιδόσεις, ακόμη και με φθαρμένα ελαστικά. Δείτε τα αποτελέσματα μιας σύγκρισης, υπό την επίβλεψη DEKRA. Η μακροχρόνια πρόσφυση με το MICHELIN X MULTI θα είναι δίπλα σας, στις τοπικές και ευέλικτες δραστηριότητές σας.

MICHELIN - Sustainable Mobility 2021 - Lateral grip demo - EN
MICHELIN - Sustainable Mobility 2021 - Tread agression demo - EN

Επίδειξη βαθιάς αυλάκωσης

Μπορείτε να επωφεληθείτε από τη βιώσιμη κινητικότητα με τη MICHELIN, ακόμη και σε δύσκολες συνθήκες. Σε ένα εργοτάξιο, βασιστείτε σε συμπαγές σχέδιο πέλματος, με περιβλήματα κατασκευασμένα για αναγόμωση. Οι αναγομωμένες λύσεις του ομίλου Michelin επιδεικνύουν εξαιρετική απόδοση για όλη τη διάρκεια ζωής. Τα στιβαρά πέλματα MICHELIN έχουν σχεδιαστεί για να χρησιμοποιούνται για όλη τη διάρκεια ζωής τους, είτε είναι νέα είτε αναγομωμένα. Παρακολουθήστε την επίδειξή μας, η οποία δείχνει ότι τα ελαστικά σας μπορούν να χρησιμοποιηθούν μέχρι το τέλος.
Με αυτόν τον τρόπο, θα περιορίσετε τις αγορές σας και θα κάνετε οικονομίες, πράγμα που είναι καλό για το πορτοφόλι σας. Παράγοντας λιγότερα ελαστικά, εξάγουμε λιγότερη πρώτη ύλη, κάτι που είναι καλύτερο για τον πλανήτη.

Επίδειξη αντίστασης πλευρών

Το αστικό περιβάλλον μπορεί να είναι επιβλαβές για τα βαν. Τα οχήματα έρχονται συνεχώς σε επαφή με κράσπεδα. Δεν θέλετε να χρειαστεί να αντικαταστήσετε νωρίς τα ελαστικά λόγω ζημιάς, όταν το σχέδιο του πέλματος των ελαστικών σας είναι ακόμα εντάξει. Χάρη στην προστασία των πλευρών, το MICHELIN Agilis CrossClimate έχει δείξει υψηλή αντοχή στην επίδειξη που έγινε στο Ladoux Track Center (Γαλλία). Περιορίζοντας τους κινδύνους στο δρόμο και την πρόωρη αποσυναρμολόγηση, ενεργείτε και για το πορτοφόλι σας και για τον πλανήτη.

MICHELIN - Sustainable Mobility 2021 - Sidewall resistance demo - EN

port of tilbury

Μαρτυρία πελάτη:

Μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η Michelin προσπαθεί να προσφέρει την πιο αποτελεσματική και βιώσιμη λύση για τους πελάτες της. Διαβάστε τη μαρτυρία από το λιμάνι του Τίλμπουρι κάνοντας κλικ παρακάτω.

partenariat michelin et oe

Picto partnership michelin and oe manufacturers Help and Advice

partenariat michelin et oe

Τεχνολογία και καινοτομία

Η καινοτομία και η τεχνολογία βρίσκονται στο DNA της Michelin για περισσότερα από 100 χρόνια, συμβάλλοντας στην ενίσχυση της κινητικότητάς σας!

Michelin and original equipment

Ένας αξιόπιστος συνεργάτης ΟΕ

Ανακαλύψτε μια ολοκληρωμένη προσφορά OE για κατασκευαστές φορτηγών και τρέιλερ και στόλο, για αξιόπιστη και βιώσιμη μεταφορά.

Picto logo michelin group Help and Advice

Ο Όμιλος Michelin

Πέρα από τα ελαστικά, μια ομάδα με πολλούς τομείς εξειδίκευσης.

london background 12

Η MICHELIN στην Ελλάδα

Το αποτύπωμα της Michelin στην Ελλάδα

ΝΟΜΙΚΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

GHG (Αέριο θερμοκηπίου) Ορισμός του πρωτοκόλλου
(1)ΠΕΔΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ 1 Άμεσες εκπομπές GHG από πηγές που ανήκουν ή ελέγχονται από την εταιρεία, είτε οι πηγές είναι σταθερές είτε κινητές
ΠΕΔΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ 2 Εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου από την παραγωγή αγορασμένης ηλεκτρικής ενέργειας, ατμού και θέρμανσης/ψύξης που χρησιμοποιεί η εταιρεία.

(2) ΠΕΔΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ 3 Εκπομπές που παράγονται από τις δραστηριότητες της εταιρείας, αλλά των οποίων οι πηγές ούτε κατέχονται ούτε ελέγχονται από την εταιρεία. Αυτές οι δραστηριότητες οργανώνονται σε 15 κατηγορίες, οκτώ από τις οποίες αντιπροσωπεύουν την ανάντη αλυσίδα αξίας και επτά την κατάντη αλυσίδα αξίας.

(3) GHG Αέριο θερμοκηπίου (GHG) που απορροφά και εκπέμπει ενέργεια ακτινοβολίας στη θερμική υπέρυθρη περιοχή, δημιουργώντας το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Το CO2 είναι αέριο του θερμοκηπίου.

(4) Πρωτοβουλία Science Based Targets (SBTi): Η πρωτοβουλία Science Based Targets (SBTi) είναι ένας κορυφαίος ανεξάρτητος διεθνής οργανισμός που ενθαρρύνει τις συμμετέχουσες εταιρείες να θέτουν στόχους μείωσης των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου (GHG). Εταίροι SBTi: Παγκόσμιο Σύμφωνο των Ηνωμένων Εθνών (UNGC) | Carbon Disclosure Project (CDP) | Παγκόσμιο Ινστιτούτο Πόρων (WRI) | WWF (World Wildlife Fund).

 

(5) Η δέσμευση της Michelin για μηδενικό ισοζύγιο εκπομπών*, σύμφωνα με το πρότυπο SBTi Corporate Net-Zero*, αφορά τη μείωση κατά 90% των εκπομπών CO2 που παράγουν τόσο οι δικές της δραστηριότητες όσο και η αλυσίδα αξίας της, καθώς επίσης την προετοιμασία για μακροπρόθεσμη δέσμευση και μόνιμη αποθήκευση όγκου CO2 ισοδύναμου με τις υπολειμματικές εκπομπές σε ετήσια βάση.

* Η Michelin έχει ως στόχο να επιτύχει μηδενικό ισοζύγιο εκπομπών έως το 2050 για τα Πεδία 1, 2 και 3, δίνοντας αρχικά προτεραιότητα στη μείωση των εκπομπών σε όλες τις εγκαταστάσεις παραγωγής, τις μεταφορικές δραστηριότητες και την αλυσίδα εφοδιασμού πρώτων υλών και εξαρτημάτων. Τον Ιούλιο του 2021, η Michelin εντάχθηκε στην καμπάνια Race to Zero και ανέλαβε μια δέσμευση που υποστηρίζεται από τη διεθνή κοινοπραξία Science Based Targets (SBTi), το Παγκόσμιο Σύμφωνο των Ηνωμένων Εθνών και το We Mean Business προκειμένου να καθορίσει βραχυπρόθεσμους (μεταξύ 2024 και 2034) και μακροπρόθεσμους (μεταξύ 2035 και 2050) στόχους μείωσης και για τα τρία Πεδία, εξαιρουμένης της φάσης χρήσης, και να εξουδετερώσει τις υπολειμματικές εκπομπές σε ετήσια βάση για να επιτύχει μηδενικό ισοζύγιο εκπομπών το αργότερο έως το 2050. Τα 3 πεδία ορίζονται στο Πρωτόκολλο για τα αέρια του θερμοκηπίου (βλ. https://ghgprotocol.org/).
 

Χρησιμοποιείτε ένα παλιό πρόγραμμα περιήγησης στο Web.

Χρησιμοποιείτε ένα πρόγραμμα περιήγησης που δεν υποστηρίζεται από αυτόν τον ιστότοπο. Αυτό σημαίνει ότι ορισμένες λειτουργίες ενδέχεται να μην λειτουργούν, όπως προβλέπεται. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε παράξενες συμπεριφορές κατά την περιήγηση.

Χρησιμοποιήστε ή αναβαθμίστε/εγκαταστήστε ένα από τα παρακάτω προγράμματα περιήγησης για να επωφεληθείτε πλήρως από αυτόν τον ιστότοπο.

Firefox 78+
Edge 18+
Chrome 72+
Safari 12+
Opera 71+