Πώς να μειώσετε την κατανάλωση καυσίμου του τρακτέρ σας;

Πώς να μειώσετε την κατανάλωση καυσίμου του τρακτέρ σας;

Πώς να μειώσετε την κατανάλωση καυσίμου του τρακτέρ σας;


Η κατανάλωση καυσίμου μπορεί να είναι μια σημαντική δαπάνη για την επιχείρησή σας, ιδίως όταν η τιμή της βενζίνης αυξάνεται. Αλλά, εάν δεν μπορείτε να μειώσετε την τιμή ανά λίτρο, ίσως να μπορείτε να μειώσετε την κατανάλωση καυσίμου σας ακολουθώντας τις συμβουλές μας. Σε αυτό το άρθρο, θα επισημάνουμε, επίσης, τα ελαστικά τρακτέρ που συνιστούμε για βέλτιστη κατανάλωση καυσίμου.

Πώς να μειώσετε την κατανάλωση καυσίμου στο χωράφι

Για εργασίες στο χωράφι, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να βελτιώσετε την κατανάλωση καυσίμου σας.

Προσαρμόστε την πίεση των ελαστικών

Για να διασφαλίσετε ότι το μηχάνημά σας έχει καλή πρόσφυση στο χωράφι, είναι σημαντικό τα ελαστικά του τρακτέρ σας να έχουν την κατάλληλη πίεση, δηλαδή τη χαμηλότερη δυνατή πίεση που είναι ικανή να μεταφέρει το φορτίο. Γιατί είναι σημαντικό αυτό; Γιατί με χαμηλή πίεση, το αποτύπωμα του ελαστικού θα είναι μεγαλύτερο, παρέχοντας καλύτερη έλξη. Με αυτόν τον τρόπο, θα μειώσετε την ολίσθηση η οποία καταναλώνει περιττή ενέργεια και θα μειώσετε, επομένως, την κατανάλωση καυσίμου σας.

Για να το επιτύχετε, μπορείτε να επιλέξετε ελαστικά τρακτέρ με τεχνολογία MICHELIN Ultraflex, όπως τα ελαστικά MICHELIN AXIOBIB2, που παρέχουν χαμηλή πίεση στο χωράφι.

Χρησιμοποιήστε κεντρικό σύστημα πίεσης ελαστικών (CTIS)

Δεδομένου ότι η χρήση στον δρόμο απαιτεί υψηλότερη πίεση από τη χρήση στο χωράφι, για να μειώσετε την κατανάλωση καυσίμου σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το CTIS (κεντρικό σύστημα πίεσης ελαστικών), ώστε να προσαρμόζετε εύκολα την πίεση χωρίς να πρέπει να βγείτε από την καμπίνα όταν πηγαίνετε από τον δρόμο στο χωράφι και αντίστροφα.

Εάν δεν έχετε ήδη ένα τέτοιο σύστημα, μπορείτε να το προμηθευτείτε από τη συνεργαζόμενη εταιρεία PTG, η οποία έχει περισσότερα από 30 έτη* εμπειρίας σε αυτή την τεχνολογία: Επικοινωνήστε με έναν ειδικό CTIS

μπορείτε εύκολα να προσαρμόσετε την πίεση των ελαστικών με το σύστημα ctis για βελτιστοποιημένηκατανάλωση καυσίμου

μπορείτε εύκολα να προσαρμόσετε την πίεση των ελαστικών με το σύστημα ctis για βελτιστοποιημένηκατανάλωση καυσίμου

Βεβαιωθείτε ότι το τρακτέρ σας έχει καλή ισορροπία

Κατανέμοντας κατάλληλα το βάρος του τρακτέρ σας ανάλογα με την ισχύ και το ρυμουλκούμενο εργαλείο μπορεί, επίσης, να μειώσει την κατανάλωση καυσίμου σας. Για να το κάνετε αυτό, μπορεί να χρειαστεί να προσθέσετε βάρος στο μπροστινό μέρος, για παράδειγμα, ερματίζοντας τους τροχούς. Με τη σωστή ισορροπία, θα έχετε βελτιστοποιημένη έλξη, αποφεύγοντας την περιττή κατανάλωση καυσίμου και εξοικονομώντας χρήματα.

Δεν είστε σίγουροι για το φορτίο του τρακτέρ σας; Συμβουλευτείτε το εργαλείο μας MICHELIN AGROPRESSURE: με λίγα μόνο κλικ, υπολογίζει τα φορτία αξόνων για εσάς, χάρη στη βάση δεδομένων του με περισσότερα από 9.000 τρακτέρ και εργαλεία. Επομένως, μπορείτε να φουσκώσετε τα ελαστικά σας στη βέλτιστη πίεση για το φορτίο σας και να βελτιστοποιήσετε τις δαπάνες καυσίμων σας στο χωράφι χωρίς να χρειάζεστε άξονες ζύγισης ή ζυγοπλάστιγγα.

Προσέχετε τη φθορά των ελαστικών

Όσο λιγότερο φθαρμένο είναι ένα ελαστικό, τόσο μεγαλύτερο είναι το ύψος των γραμμώσεων και τόσο καλύτερη είναι η έλξη του.

Εάν χρησιμοποιείτε το τρακτέρ σας κυρίως στο χωράφι, όπου η έλξη είναι εξαιρετικά σημαντική, θα πρέπει να ελέγχετε τη φθορά των ελαστικών σας και να τα αντικαθιστάτε εάν απαιτείται, ώστε να μειώσετε την ολίσθηση, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολική κατανάλωση καυσίμου.

Σωστά ερματισμένο τρακτέρ

Βεβαιωθείτε ότι το τρακτέρ σας είναι σωστά ερματισμένο

Πώς να μειώσετε την κατανάλωση καυσίμου στον δρόμο

Προσαρμόστε την πίεση των ελαστικών

Ενώ στο χωράφι η πίεση πρέπει να είναι χαμηλή για βελτιωμένη πρόσβαση, στον δρόμο ισχύει το αντίθετο: για τη λεία επιφάνεια της ασφάλτου, είναι προτιμότερη η χαμηλή αντίσταση κύλισης, ώστε να μην καταναλώνεται περισσότερο καύσιμο απ’ ότι χρειάζεται. Για να το επιτύχετε αυτό, σας προτείνουμε να αυξήσετε την πίεση υψηλότερα από αυτή που χρησιμοποιείτε στο χωράφι.

Μειώστε την ταχύτητα

Όπως και στα επιβατικά οχήματα, όσο γρηγορότερα οδηγείτε, τόσο περισσότερα καύσιμα καταναλώνετε. Δεν είναι υποχρεωτικό να οδηγείτε στη μέγιστη ταχύτητα που ορίζεται από τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας ή από το φορτίο σας.

Μπορείτε να εξοικονομήσετε καύσιμα οδηγώντας λίγο πιο αργά. Το ταξίδι σας θα διαρκέσει λίγο περισσότερο, αλλά θα μειώσετε την κατανάλωση καυσίμου σας. Τα χρήματα που εξοικονομείτε μπορεί να φαίνονται μηδαμινά για κάθε διαδρομή, αλλά, όταν τα υπολογίσετε κατά τη διάρκεια του έτους, το ποσό μπορεί να είναι σημαντικό.

Μειώστε την ταχύτητά σας για να μειώσετε την κατανάλωση καυσίμου

μειώστε την ταχύτητά σας για να μειώσετε την κατανάλωση καυσίμου

Ποια είναι τα ελαστικά τρακτέρ MICHELIN για στρατηγική κατανάλωση καυσίμου;

Στη Michelin, μελετήσαμε τις ανάγκες των αγροτών προκειμένου να τους προσφέρουμε μια σειρά ελαστικών που ταιριάζουν στη συγκεκριμένη χρήση τους, παρέχοντας τις αναμενόμενες επιδόσεις και απαιτούμενη κατανάλωση καυσίμου. Ανάλογα με τη χρήση σας, κάντε κλικ στο κατάλληλο ελαστικό παρακάτω για να μάθετε περισσότερα.

Εάν περνάτε τον περισσότερο χρόνο σας στο χωράφι,, ορισμένες φορές υπό αντίξοες συνθήκες, και αναζητάτε βελτιστοποιημένη έλξη και παραγωγή

Εάν περνάτε 80% του χρόνου σας στον δρόμο και 20% στο χωράφι, σε έδαφος που δεν είναι ιδιαίτερα απαιτητικό:

Εάν χρειάζεστε ένα ελαστικό τρακτέρ που προσφέρει έναν καλό συμβιβασμό μεταξύ επιδόσεων στον δρόμο και στο χωράφι:

Νομικές επισημάνσεις

* Σε σύγκριση με ελαστικό χωρίς VF (Very High Flexion)


Θέλετε περισσότερες συμβουλές; Ανακαλύψτε τον οδηγό επιλογής ελαστικών μας.

Χρησιμοποιείτε ένα παλιό πρόγραμμα περιήγησης στο Web.

Χρησιμοποιείτε ένα πρόγραμμα περιήγησης που δεν υποστηρίζεται από αυτόν τον ιστότοπο. Αυτό σημαίνει ότι ορισμένες λειτουργίες ενδέχεται να μην λειτουργούν, όπως προβλέπεται. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε παράξενες συμπεριφορές κατά την περιήγηση.

Χρησιμοποιήστε ή αναβαθμίστε/εγκαταστήστε ένα από τα παρακάτω προγράμματα περιήγησης για να επωφεληθείτε πλήρως από αυτόν τον ιστότοπο.

Firefox 78+
Edge 18+
Chrome 72+
Safari 12+
Opera 71+