Η επιλογή μου 0

background photo inflate your tyres help and advice

Επιθεώρηση και συντήρηση

Πώς να ελέγξετε και να φροντίσετε τα  ελαστικά χωματουργικού.

Γενικές συστάσεις

Βεβαιωθείτε ότι το μηχάνημα είναι ακίνητο και ασφαλισμένο πριν από οποιονδήποτε έλεγχο.

Τα ελαστικά πρέπει να ελέγχονται τακτικά για να ανιχνεύεται οποιαδήποτε ασυνήθιστη φθορά και πιθανή ζημιά.

Η ροπή του τροχού πρέπει να ελέγχεται σύμφωνα με τις συστάσεις του κατασκευαστή του μηχανήματος.

Τυχόν διατρήσεις, κοψίματα ή ορατή παραμόρφωση του πέλματος, των πλευρικών τοιχωμάτων ή της περιοχής του χείλους πρέπει να αποτελούν αντικείμενο ενδελεχούς εξέτασης του ελαστικού από επαγγελματία ελαστικών. Το ίδιο ισχύει για οποιαδήποτε ζημιά στη ζάντα.

Σε κάθε περίπτωση, μην επαναφέρετε σε λειτουργία ένα ελαστικό που παρουσιάζει ζημιές, όπως παραμορφωμένο τακούνι ή ορατό σύρμα τακουνιού, διαχωρισμοί μεταξύ εξαρτημάτων, ορατά καλώδια, ζημιά από προϊόντα πετρελαίου ή διαβρωτικά σωματίδια, μαρμάρισμα ή τριβή του εσωτερικού καουτσούκ που προκύπτει από οποιαδήποτε λειτουργία σε ανεπαρκή πίεση.

Κάθε φορά που ελέγχετε το μηχάνημα, ελέγχετε ότι το καπάκι της βαλβίδας είναι σε καλή κατάσταση. Εάν έχετε αμφιβολίες, αντικαταστήστε το.

Έλεγχος φθοράς

Ο έλεγχος για φθορά πρέπει πάντα να πραγματοποιείται σε πολλά σημεία του ελαστικού.

Αυτός ο έλεγχος μπορεί να πραγματοποιηθεί χρησιμοποιώντας μετρητή βάθους ελαστικών ή αναζητώντας
σημάδια φθοράς στο πέλμα (σημειώνεται στο πλευρικό τοίχωμα με ένα σύμβολο όταν υπάρχει).

Εάν έχει επιτευχθεί το νομικό ή τεχνικό όριο φθοράς, το ελαστικό πρέπει να αφαιρεθεί και να αντικατασταθεί.

Πρέπει να συμβουλευτείτε έναν ειδικό επαγγελματία ελαστικών για το αν υπάρχει μη φυσιολογική φθορά ή διαφορά φθοράς μεταξύ δύο ελαστικών στον ίδιο άξονα.

man checking a tire

Edito photo inspection tyre em Help and Advice

man checking a tire

Yellow articulated dump truck in action

Edito photo adtloader quarry Help and Advice

Yellow articulated dump truck in action

Edito photo mining 5 Help and Advice

Διάρκεια ζωής προϊόντος

Τα ελαστικά κατασκευάζονται από διαφορετικούς τύπους υλικών και εξαρτημάτων με βάση το καουτσούκ, των οποίων οι ιδιότητες είναι απαραίτητες για τη σωστή λειτουργία του ίδιου του ελαστικού. Αυτές οι ιδιότητες εξελίσσονται με την πάροδο του χρόνου.

Για κάθε ελαστικό, αυτή η εξέλιξη εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως το κλίμα, τις συνθήκες αποθήκευσης (θερμοκρασία, υγρασία, θέση κ.λπ.) και συνθήκες χρήσης (φορτίο, ταχύτητα, πίεση φουσκώματος, ζημιά στο δρόμο κ.λπ.) τις οποίες υφίσταται το ελαστικό κατά τη διάρκεια του κύκλου ζωής του.

Αυτές οι συνθήκες χρήσης ποικίλλουν τόσο πολύ που είναι αδύνατο να προβλεφθεί η διάρκεια ζωής ενός ελαστικού με ακρίβεια. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, εκτός από τους τακτικούς ελέγχους από τον χρήστη, συνιστάται να ελέγχει τακτικά τα ελαστικά ένας εξειδικευμένος επαγγελματίας ελαστικών, ο οποίος θα καθορίσει εάν το ελαστικό είναι κατάλληλο για να συνεχίσει να λειτουργεί.

Η Michelin δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να θεωρηθεί υπεύθυνη για ζημιές που μπορεί να προκύψουν ως αποτέλεσμα χρήσης αντίθετης προς τις οδηγίες της.

Χρησιμοποιείτε ένα παλιό πρόγραμμα περιήγησης στο Web.

Χρησιμοποιείτε ένα πρόγραμμα περιήγησης που δεν υποστηρίζεται από αυτόν τον ιστότοπο. Αυτό σημαίνει ότι ορισμένες λειτουργίες ενδέχεται να μην λειτουργούν, όπως προβλέπεται. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε παράξενες συμπεριφορές κατά την περιήγηση.

Χρησιμοποιήστε ή αναβαθμίστε/εγκαταστήστε ένα από τα παρακάτω προγράμματα περιήγησης για να επωφεληθείτε πλήρως από αυτόν τον ιστότοπο.

Firefox 78+
Edge 18+
Chrome 72+
Safari 12+
Opera 71+