Futuristic High-Tech Concept: Big Semi Truck with Cargo Trailer Drives on the Road is Transformed with Graphics Special Effects Into Digitalized Advanced Autonomous Truck Concept. Aerial Drone Shot

header hd

Futuristic High-Tech Concept: Big Semi Truck with Cargo Trailer Drives on the Road is Transformed with Graphics Special Effects Into Digitalized Advanced Autonomous Truck Concept. Aerial Drone Shot

Συνδεδεμένα φορτηγά: ένας τρόπος να βελτιώσετε τους στόλους

Δημοσιοποιήθηκε στις 2 Φεβρουαρίου 2023 - 4 Λεπτά ανάγνωσης

Οι αυξημένες τιμές στην ενέργεια, οι πιο αυστηροί κανονισμοί και οι περιβαλλοντικοί προβληματισμοί... Η διαχείριση ενός στόλου, ανεξαρτήτως μεγέθους, ποτέ δεν ήταν τόσο σύνθετη ή στρατηγικής σημασίας.

Πως μπορεί η τεχνολογία να βοηθήσει τους ιδιοκτήτες των μικρομεσαίων εταιρειών μεταφορών να διαχειρίζονται καλύτερα τους στόλους τους; Μια συνέντευξη με τον Nicolas Carbonnel, ΜμΕ (Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις) υπεύθυνος διαχείρισης πωλήσεων στην MICHELIN Connected Fleet, Powered by Masternaut.

nicolascarbonnel

Nicolas Carbonnel, SMB (Επιχειρήσεις μικρού και μεσαίου μεγέθους) υπεύθυνος διαχείρισης πωλήσεων στην MICHELIN Connected Fleet, Powered by Masternaut.

Τι είναι οι στόλοι μικρού και μεσαίου μεγέθους;

Στο τμήμα μου, ένας μικρός στόλος αρχίζει με ένα φορτηγό και φτάνει έως τα 30 οχήματα. Αλλά στον πραγματικό κόσμο των Ευρωπαϊκών φορτηγών, ένας ιδιοκτήτης επιχείρισης με 25 φορτηγά δεν θεωρείται τόσο μικρός στόλος. Οι ΜμΕ πελάτες μου διαθέτουν περίπου 12 οχήματα (άκαμπτα).

Τι σημαίνει στις μέρες μας η τηλεματική;

Οι άνθρωποι έχουν την τάση να συνδέουν την τηλεματική κυρίως με τον εντοπισμό. Αλλά είναι κάτι πολύ περισσότερο. Έχουμε πραγματικά απαγορεύσει την λέξη τηλεματική στην Michelin. Πολύ λίγοι πελάτες μας καλούν λέγοντας, «Θέλω μόνο να μάθω που ακριβώς είναι τα φορτηγά μου.» Οι ανάγκες τους είναι πολύ μεγαλύτερες σήμερα. Η τεχνολογία εξελίσσεται συνεχώς. Χρησιμοποιούμε κουτιά τηλεματικής που συλλέγουν αξιόπιστα δεδομένα και πληροφορίες από τα φορτηγά. Για αυτό χρησιμοποιούμε τον όρο συνδεδεμένος στόλος.

visuel hd1

Γιατί οι μικρομεσαίοι στόλοι να επενδύσουν στις λύσεις συνδεδεμένου στόλου.

Θα ήθελα πρώτα να αναφέρω ότι η παρακολούθηση του συνδεδεμένου στόλου δεν είναι μόνο για μεγάλους στόλους. Αρχίζοντας από πέντε φορτηγά σε εθνικό ή πολλών περιφερειών εύρος, έχει νόημα να έχεις συνδεδεμένα οχήματα.

Καθώς ο τομέας των φορτηγών έχει πολύ μικρά περιθώρια, είναι σημαντικό να τηρούνται οι προθεσμίες παράδοσης. Οι λύσεις συνδεδεμένου στόλου μπορεί να μειώσει τα έξοδα λειτουργίας και να βελτιώσει την παραγωγικότητα του οδηγού και/ή του οχήματος με την ακριβή ανάλυση των διαδρομών χρησιμοποιώντας τις πληροφορίες που παρέχονται από τα φορτηγά.

Μελετάμε διάφορα ζητήματα, όπως η ενεργειακά αποδοτική οδήγηση και η ορατή φροντίδα των ελαστικών. Το φούσκωμα ελαστικών σε πίεση κάτω από την κανονική αυξάνει την κατανάλωση καυσίμων!

Πως θα απλοποιήσουν την ζωή των ιδιοκτητών μικρομεσαίων στόλων οι λύσεις συνδεδεμένου στόλου;

Τρεις λέξεις: αποδοτικότητα, εξοικονόμηση και ασφάλεια.

Η αποδοτικότητα οδηγεί στην εξοικονόμηση. Με μια λύση συνδεσιμότητας, θα δεις αμέσως μια μείωση από 3 έως 4% στην κατανάλωση καυσίμων*. Ο ρόλος μας είναι να βοηθήσουμε τους ιδιοκτήτες να κατανοήσουν πλήρως την λειτουργία του συνδεδεμένου στόλου τους και να αναπτύξουν ολόκληρη τη δυναμική τους. Οι προληπτικές λύσεις μας είναι επίσης σχεδιασμένες να παρακολουθούν, να διαχειρίζονται και να βελτιώνουν την ασφάλεια του στόλου σας μειώνοντας τους κινδύνους και βοηθώντας τους οδηγούς.

*Μέσος όρος των αποτελεσμάτων που έλαβε η Michelin από ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα 20 πελατών για το 2022.

Truck maintenance and service workshop. Truck mechanic with tablet diagnostic tool preparing trucks for maintenance.

visuel hd2

Truck maintenance and service workshop. Truck mechanic with tablet diagnostic tool preparing trucks for maintenance.

Γιατί είναι συχνά δύσκολο για τους οδηγούς των μικρομεσαίων στόλων να υιοθετήσουν αυτές τις λύσεις συνδεσιμότητας του στόλου;

Στην Ευρώπη, οι οδηγοί φορτηγών μερικές φορές αντιστέκονται γιατί νιώθουν ότι «ελέγχονται». Αυτό μπορεί να είναι ένας παράλογος φόβος, αλλά δεν μπορούμε να τον αγνοήσουμε. Παρόλα αυτά, τα φορτηγά είναι πλέον όλα εξοπλισμένα με χαρακτηριστικά συνδεσιμότητας και όλοι οι οδηγοί επικοινωνούν με την εταιρεία τους μέσω έξυπνων κινητών τηλεφώνων. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί πολύ εύκολα να εντοπιστεί η γεωγραφική τους θέση. Μια από τις προτεραιότητες μας με τους συνδεδεμένους στόλους είναι να επιμορφώσουμε τους χρήστες!

Κάθε μήνα, λαμβάνουμε τουλάχιστον ένα τηλεφώνημα από κάποιον πανικόβλητο πελάτη που χρειάζεται τα C1B αρχεία του για τα δεδομένα οδηγού και/ή τα V1B αρχεία για τα δεδομένα ταχογράφου του οχήματος, δύο έγγραφα που απαιτούνται από τον Ευρωπαϊκό νόμο. Στην Ευρώπη, αν δεν είναι δυνατή η λήψη ή αρχειοθέτηση των C1B και V1B αρχείων, αυτό τιμωρείται με πρόστιμο 5ης κατηγορίας (1,500 ευρώ ή ακόμα 3,000 ευρώ για επαναλαμβανόμενες παραβάσεις στη Γαλλία).

Θυμίζουμε τακτικά στους πελάτες μας ότι ο ΓΚΠΔ (γενικός κανονισμός για την προστασία δεδομένων) περιορίζει την αποθήκευση δεδομένων μας. Είναι δική τους ευθύνη να καταγράφουν και να αποθηκεύουν τα δεδομένα τους. Αν τους γίνει έλεγχος, πρέπει να παρέχουν τα αρχεία των τελευταίων 12 μηνών.

Πως θα εξελιχθεί η αγορά για τις λύσεις συνδεσιμότητας του στόλου;

Για τα φορτηγά, η αγορά θα ειδικεύεται κάθετα, δηλαδή τα τμήματα που έχουν πολύ συγκεκριμένες ανάγκες: αποθήκευση με ψύχος, μεταφορά ζώων ή σιτηρών, υλικά λατομείου, και το τελευταίο βήμα της παράδοσης. Οι λύσεις μας θα είναι ακόμα πιο εξειδικευμένες για να προσφέρουμε σε όλους τους πελάτες μας τις πιο απλές, αποδοτικές και κατάλληλες λύσεις που θα ταιριάζουν στις ανάγκες τους. Οι πελάτες μας είναι επαγγελματίες μεταφορών και δεν τους ενδιαφέρει να γίνουν ειδικοί δεδομένων ή τεχνολογίας. Χρειάζονται λύσεις που καταλαβαίνουν τα καθημερινά προβλήματά τους και προσφέρουν τις πιο απλές λύσεις!

Χρησιμοποιείτε ένα παλιό πρόγραμμα περιήγησης στο Web.

Χρησιμοποιείτε ένα πρόγραμμα περιήγησης που δεν υποστηρίζεται από αυτόν τον ιστότοπο. Αυτό σημαίνει ότι ορισμένες λειτουργίες ενδέχεται να μην λειτουργούν, όπως προβλέπεται. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε παράξενες συμπεριφορές κατά την περιήγηση.

Χρησιμοποιήστε ή αναβαθμίστε/εγκαταστήστε ένα από τα παρακάτω προγράμματα περιήγησης για να επωφεληθείτε πλήρως από αυτόν τον ιστότοπο.

Firefox 78+
Edge 18+
Chrome 72+
Safari 12+
Opera 71+