White transporter driving inside the city

header hd

White transporter driving inside the city

Βαν: 4 κριτήρια για μια πιο βιώσιμη επιλογή ελαστικών

Δημοσιοποιήθηκε στις 8 Φεβρουαρίου 2023 - 2 Λεπτά ανάγνωσης

Η βιομηχανία μεταφορών στις μέρες μας έχει σημαντική επίπτωση στο περιβάλλον. Τα ελαστικά παίζουν επίσης έναν σημαντικό ρόλο: η ανάλυση του κύκλου ζωής του ελαστικού δείχνει ότι το μεγαλύτερο μέρος της περιβαλλοντικής επίπτωσής του συνδέεται με την περίοδο χρήσης. Ας δούμε μαζί ποιους παράγοντες πρέπει να λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε ελαστικά για βαν.

Stéphane Lam, Υπεύθυνος διαχείρισης μάρκετινγκ προϊόντος της επιχειρηματικής γραμμή στην πόλη της Michelin, πείτε μας περισσότερα.

stephanelam

Stéphane Lam, Υπεύθυνος διαχείριση μάρκετινγκ προϊόντος της επιχειρηματικής γραμμής στην πόλη της Michelin

Κριτήριο 1 - Διάρκεια ζωής

Όσο περισσότερο διαρκεί το ελαστικό σας, τόσο λιγότερο το χρησιμοποιείτε και παράγει λιγότερα απορρίμματα.

Κατά μέσο όρο, το ελαστικό MICHELIN Agilis CrossClimate έχει 25% τουλάχιστον περισσότερα μίλια από άλλους κύριους ανταγωνιστές των θερινών και χειμερινών ελαστικών και 39% περισσότερα από τους κύριους ανταγωνιστές των 4 εποχών (1,2,3).

Για την βελτίωση των μιλιών στα ελαστικά σας, οι κατασκευαστές στρέφονται στο επόμενο βήμα: συνδεδεμένα ελαστικά.

Πραγματικά, αυτά τα ελαστικά θα επιτρέπουν την προβλεπτική συντήρηση, επομένως δεν θα έχετε απώλειες σε ελαστικά. Έτσι, με λίγα λόγια, θα διαρκούν περισσότερο.

Τα έξυπνα συνδεδεμένα ελαστικά που ήδη χρησιμοποιούνται στον τομέα των φορτηγών δεν θα αργήσουν να γίνουν διαθέσιμα για οχήματα έργων και ελαφρά φορτηγά.

Κριτήριο 2: Αντίσταση της τριβής κύλισης & συμβατότητα με ηλεκτρικά οχήματα

Ενώ οι πωλήσεις των νέων οχημάτων με κινητήρα εσωτερικής καύσης έχουν ημερομηνία λήξης στην Ευρώπη το 2035, η Michelin μελετάει τα καινοτόμα ελαστικά για ελαφρά φορτηγά που θα είναι συμβατά με τη μετάβαση στα ηλεκτρικά.
Το επιπλέον βάρος των μπαταριών, η ροπή ηλεκτρικού κινητήρα και η ανατροφοδοτική πέδηση: όλοι αυτοί οι παράγοντες επιταχύνουν την φθορά του ελαστικού.

Για αυτό είναι σημαντικό να επιλέγετε ελαστικά με καλή αντίσταση της τριβής κύλισης*, το οποίο βελτιώνει την αυτονομία του οχήματος ενώ διατηρεί τις αποδόσεις μιας σωστής και ασφαλής οδήγησης, ανεξάρτητα από τις συνθήκες οδήγησης.

*Αυτή είναι η αντίσταση που συναντούν τα ελαστικά όταν κινούνται σε μία δεδομένη επιφάνεια. Οι κύριοι λόγοι είναι η παραμόρφωση του ελαστικού, η αεροδυναμική αντίσταση και τριβή με το έδαφος.

Κριτήριο 3: Ανθεκτικότητα

Σε σκληρά αστικά περιβάλλοντα όπου τα βαν χρησιμοποιούνται έντονα, η επίπτωση στο ελαστικό είναι ένα κοινό χαρακτηριστικό. Ένα ανθεκτικό ελαστικό, ωστόσο, θα αντιστέκεται καλύτερα και επομένως θα αποφεύγεται η πρόωρη απόρριψή του.

Σε αυτό τον τομέα, η Michelin είναι πρωτοπόρος στο σχεδιασμό ενισχυμένων πλευρικών προστατευτικών στην ειδική σειρά για βαν, MICHELIN Agilis.

Κριτήριο 4: Ένα ελαστικό 4 εποχών

Στην Ευρώπη, η επιλογή ελαστικών στο τμήμα ελαφρών φορτηγών και οχημάτων έργου ήταν, έως τώρα, διαχωρισμένη σε δύο βασικές εποχές: καλοκαίρι και χειμώνας.
Το 2018, η Michelin πρωτοπόρησε με το ελαστικό MICHELIN Agilis CrossClimate, ένα ασυμβίβαστο ελαστικό 4 εποχών.

Η πρόκληση ήταν να δημιουργήσει ένα ευέλικτο ελαστικό που θα ήταν ιδανικά κατάλληλο για όλες τις εποχές. Θα έπρεπε να έχει:

- καλή απόδοση σε υγρά οδοστρώματα,
- καλύτερη πέδηση και επιτάχυνση σε χιονισμένα οδοστρώματα,
- καλύτερη διάρκεια ζωής και μίλια,
- ανθεκτικότητα, συγκεκριμένα πλευρικά, ώστε να αντέχει στην έντονη χρήση στην πόλη.
Επίσης, ο όμιλος Michelin αξιοποιεί χαρακτηριστικά που δημιουργήθηκαν για τις σειρές ελαστικών λεωφορείων, συμπεριλαμβάνοντας μοναδικές φαρδιές ασπίδες προστασίας πλευρικά στις πρόσφατες σειρές ελαστικών για ελαφρά εμπορικά φορτηγά (CLT).

Το ελαστικό MICHELIN Agilis CrossClimate περιλαμβάνει καινοτομίες που βελτιώνει την ασφάλεια, την οδηγησιμότητα και τη διάρκεια ζωής, αλλά διατηρεί ισορροπημένες αποδόσεις ώστε να αποφευχθεί η υψηλή κατανάλωση καυσίμων στα ελαφρά φορτηγά ή οχήματα έργων.

Παράλληλα με αυτές τις φιλικές προς το περιβάλλον καινοτομίες, οι κατασκευαστές αναζητούν για νέες βιώσιμες λύσεις. Ο όμιλος Michelin έχει θέσει ως στόχο όλα τα συστατικά των ελαστικών που χρησιμοποιεί να είναι 40% από βιώσιμα υλικά έως το 2030 και 100% από βιώσιμα υλικά έως το 2050. Τα ελαστικά θα αποτελούνται σταδιακά από ανακυκλωμένα, βιολογικής προέλευσης και ανανεωμένα υλικά.

Πηγές

(1) Δοκιμές για τη διάρκεια ζωής που διεξήγαγε το κέντρο δοκιμών DEKRA κατόπιν αίτησης της Michelin, το 2017, για μεγέθη 235/65 R16C 115/113 R, στο Mercedes-Benz Sprinter, σε σύγκριση με τους βασικούς ανταγωνιστές για θερινά, χειμερινά & 4 εποχών (ΘΕΡΙΝΑ: MICHELIN Agilis CrossClimate (50145 km); BRIDGESTONE Duravis 660 (42760 km), CONTINENTAL ContiVanContact™ 100 (29660 km), ΧΕΙΜΕΡΙΝΑ MICHELIN Agilis CrossClimate (50412 km), CONTINENTAL VanContact Winter(32863 km), PIRELLI Carrier™ Winter(33009 km), 4 ΕΠΟΧΩΝ MICHELIN Agilis CrossClimate (47702 km) CONTINENTAL VanContact™4Season (21396km), PIRELLI Carrier™ All Season(30467 km), GOODYEAR Vector 4 Seasons(29790 km))​

Δοκιμή για τη διάρκειας ζωής σε μέση πραγματική χρήση (D50) στα 10,000 km και προεκτείνεται με εκτιμώμενη διάρκεια ζωής σε 1.6mm.

(2) - Διάρκεια ζωής - Δοκιμές για τη διάρκεια ζωής που διεξήγαγε το κέντρο δοκιμών DEKRA κατόπιν αίτησης της Michelin, το 2017, για μεγέθη 235/65 R16C 115/113 R, στο Mercedes-Benz Sprinter, σε σύγκριση με τους βασικούς ανταγωνιστές για θερινά, χειμερινά και 4 εποχών (ΘΕΡΙΝΑ: MICHELIN Agilis CrossClimate (50145 km), BRIDGESTONE Duravis 660 (42760 km), CONTINENTAL ContiVanContact™ 100 (29660 km), ΧΕΙΜΕΡΙΝΑ: MICHELIN Agilis CrossClimate (50412 km), CONTINENTAL VanContact Winter (32863 km), PIRELLI Carrier™ Winter (33009 km), 4 ΕΠΟΧΩΝ: MICHELIN Agilis CrossClimate (47702 km) CONTINENTAL VanContact™ 4Season (21396km), PIRELLI Carrier™ All Season (30467 km), GOODYEAR Vector 4 Seasons (29790 km)).​

Δοκιμή για τη διάρκειας ζωής σε μέση πραγματική χρήση (D50) στα 10,000 km και προεκτείνεται με εκτιμώμενη διάρκεια ζωής σε 1.6mm.

(3) - Διάρκεια ζωής - Εσωτερική μελέτη της Michelin που διεξήγαγε υπό την παρουσία του κέντρου δοκιμών DEKRA (Narbonne Track) το Δεκέμβριο 2020- Φεβρουάριο 2021, για μεγέθη 235/65 R16C 115/113 R, στο Renault Master, MICHELIN Agilis CrossClimate (29789 km) σε σύγκριση με το BRIDGESTONE Duravis All Season (22023 km).​

Δοκιμή για τη διάρκειας ζωής σε μέση πραγματική χρήση (D50) στα 9,421km και προεκτείνεται με εκτιμώμενη διάρκεια ζωής σε 1.6mm.

Τα αποτελέσματα μπορεί να διαφέρουν ανάλογα το οδόστρωμα και τις κλιματολογικές συνθήκες.

Χρησιμοποιείτε ένα παλιό πρόγραμμα περιήγησης στο Web.

Χρησιμοποιείτε ένα πρόγραμμα περιήγησης που δεν υποστηρίζεται από αυτόν τον ιστότοπο. Αυτό σημαίνει ότι ορισμένες λειτουργίες ενδέχεται να μην λειτουργούν, όπως προβλέπεται. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε παράξενες συμπεριφορές κατά την περιήγηση.

Χρησιμοποιήστε ή αναβαθμίστε/εγκαταστήστε ένα από τα παρακάτω προγράμματα περιήγησης για να επωφεληθείτε πλήρως από αυτόν τον ιστότοπο.

Firefox 78+
Edge 18+
Chrome 72+
Safari 12+
Opera 71+