Πώς αποφεύγεται η φθορά ελαστικών;

How to avoid tyre damage

Πώς αποφεύγεται η φθορά ελαστικών;

Η φθορά ελαστικών είναι πραγματικότητα και, σε πολλές περιπτώσεις, μπορεί να διακόψει την εργασία σας. Τα υπολείμματα καλλιεργειών, τα βαριά φορτία που πρέπει να μεταφέρουν τα γεωργικά σας μηχανήματα κατά τη συγκομιδή ή ακόμη και αιχμηρά κομμάτια μετάλλων στο έδαφος μπορούν να προκαλέσουν ζημιά στα ελαστικά σας από καουτσούκ. Εάν εξοπλιστείτε με ελαστικά σχεδιασμένα να αντέχουν σε αυτούς τους παράγοντες, περιορίζετε τον κίνδυνο διακοπής της εργασίας σας και μπορείτε να αφοσιωθείτε στη δουλειά σας έχοντας το κεφάλι σας ήσυχο.

Ποιες λύσεις μπορεί να σας προσφέρει η Michelin για τις διάφορες δραστηριότητές σας; Ανακαλύψτε τις στο άρθρο αυτό.

ΑΝΤΟΧΗ ΣΕ ΦΘΟΡΑ ΑΠΟ ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ

Το ελαστικό MICHELIN Yieldbib έχει σχεδιαστεί για να αυξάνει την ανθεκτικότητα στις φθορές που προκαλούν τα υπολείμματα καλλιεργειών

MICHELIN Yieldbib tyre in stubble field

Μετά τη συγκομιδή, ορισμένα υπολείμματα καλλιεργειών είναι σκληρότερα από άλλα, σε σημείο που να επιτίθενται στα ελαστικά σας όταν οδηγείτε πάνω από αυτά.

Σιγά-σιγά, η γόμα του ελαστικού τρίβεται, ιδίως στο πέλμα. Φθείρονται οι γραμμώσεις, η γόμα σκάβεται και τα ελαστικά σας εμφανίζουν σημάδια πρόωρης φθοράς.

Το φαινόμενο αυτό εντείνεται όσο αυξάνεται η φθορά στα ελαστικά που προκαλείται από τα υπολείμματα καλλιεργειών.

Η πρόωρη φθορά των ελαστικών οδηγεί σε μειωμένη απόδοση και, συνεπώς, σε χαμηλότερη παραγωγικότητα. Ακόμη χειρότερα, υπάρχει η πιθανότητα για τρύπημα, που, στην περίπτωση αυτή, θα σας αναγκάσει να διακόψετε τις εργασίες σας.

Για να αποφύγετε αυτούς τους κινδύνους, επιλέξτε ελαστικά που έχουν σχεδιαστεί για να είναι πιο ανθεκτικά σε τέτοιου είδους επιθέσεις.

Η λύση μας για την αντίσταση στα υπολείμματα καλλιεργειών

Ελαστικό MICHELIN YIELDBIB

Αυτό το ελαστικό χαμηλής πίεσης για τρακτέρ υψηλής ισχύος φέρει την ένδειξη «Stubble Shield» (ασπίδα κατά των υπολειμμάτων καλλιεργειών). Προσφέρει αυξημένη αντοχή στη φθορά που προκαλείται από τα υπολείμματα καλλιεργειών, χάρη στη βελτιστοποιημένη σχεδίαση των γραμμώσεών του και το κεντρικό πέλμα του που αποτελείται από ειδική γόμα MICHELIN.

Ασπίδα κατά των υπολειμμάτων καλλιεργειών MICHELIN

MICHELIN stubble shield

Μια λωρίδα κατά των υπολειμμάτων καλλιεργειών ενισχύει την κύρια περιοχή που υφίσταται καταπονήσεις από τα υπολείμματα καλλιεργειών

Τα καρφιά έχουν τέτοιο προσανατολισμό, ώστε να εκτρέπουν τα υπολείμματα καλλιεργειών

Η γόμα περιέχει ειδικά συστατικά για τη βελτίωση της διάρκειας ζωής του ελαστικού

Το ελαστικό MICHELIN YIELDBIB διαθέτει την τεχνολογία UltraFlex της MICHELIN και είναι συμβατό με το κεντρικό σύστημα πίεσης ελαστικών (CTIS).

Μάθετε περισσότερα:

Αντοχή σε βαριά φορτία κατά τη συγκομιδή

Όταν έρθει η ώρα της συγκομιδής, πρέπει να είστε προνοητικοί. Έχετε πολλές εργασίες να ολοκληρώσετε και οι καιρικές συνθήκες δεν είναι πάντα ιδανικές. Δεν έχετε την πολυτέλεια ενός σκασμένου ελαστικού που θα εμποδίσει τη συγκομιδή.

Ωστόσο, οι θεριζοαλωνιστικές μηχανές γίνονται ολοένα και πιο βαριά μηχανήματα, με βαριές ράβδους κοπής και συλλέκτες, καθώς και με δεξαμενές που έχουν μεγαλύτερη χωρητικότητα, γεγονός που συνεπάγεται μεγαλύτερο φορτίο.

Επιλέξτε ελαστικά ανθεκτικά σε βαριά φορτία για τη συγκομιδή

Choose tyres resistant to heavy loads for harvesting

Προφανώς, τα ελαστικά είναι αυτά που μεταφέρουν όλο το φορτίο και, μάλιστα, κυκλικά, καθώς η δεξαμενή γεμίζει και αδειάζει. Αυτά τα υπέρβαρα φορτία ενδέχεται ενίοτε να φτάνουν έως και τους 20 τόνους ανά ελαστικό. Με άλλα λόγια, τα ελαστικά είναι υπό εξαιρετική καταπόνηση!

Επομένως, ο ρόλος του ελαστικού μιας θεριζοαλωνιστικής μηχανής είναι να μπορεί να αντέχει αυτά τα βαριά φορτία επανειλημμένα και για πολλά χρόνια. Σε ορισμένα ελαστικά, ο σκελετός μπορεί να καταστραφεί, γεγονός που απαιτεί την εκ νέου επένδυση σε νέα ελαστικά.

Οι λύσεις μας για αντοχή σε βαριά φορτία

Σας συνιστούμε να επιλέγετε ελαστικά με την τεχνολογία Ultraflex της MICHELIN.

Γιατί; Διότι αυτή η τεχνολογία σκελετού που σχεδιάστηκε από τη Michelin καθιστά το ελαστικό ικανό να μεταφέρει πολύ βαριά φορτία σε βάθος χρόνου χωρίς να καταστρέφεται ο σκελετός. Αυτό θα μπορούσε να σας προσφέρει καλύτερη κερδοφορία και παραγωγικότητα χάρη στην τεχνολογία Ultraflex της MICHELIN, η οποία έχει σχεδιαστεί για να διαρκεί περισσότερο.

Ελαστικό MICHELIN CEREXBIB 2

Το ελαστικό MICHELIN CEREXBIB 2, εξοπλισμένο με την τεχνολογία Ultraflex της MICHELIN, έχει σχεδιαστεί για να αυξάνει την παραγωγικότητα των βαρύτερων, μεγαλύτερης ισχύος μηχανημάτων συγκομιδής.

Χάρη στο χαλύβδινο ενισχυμένο πέλμα του, αυτό το ελαστικό προσφέρει εξαιρετική αντοχή σε τρυπήματα και καλύτερη κατανομή του φορτίου. Επιπλέον, έχει αναπτυχθεί και σχεδιαστεί σε συνεργασία με τους μεγαλύτερους κατασκευαστές μηχανών συγκομιδής, ώστε να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις αυτής της εργασίας. Μάθετε περισσότερα:

Ελαστικό MICHELIN FLOATXBIB

Αυτό το ελαστικό χαμηλής πίεσης (με τεχνολογία Ultraflex της MICHELIN) έχει σχεδιαστεί για αυτοκινούμενους διασκορπιστές και προσφέρει υψηλή ικανότητα φορτίου και ταχύτητα. Έχει, επίσης, σχεδιαστεί για να αντιστέκεται στα υπολείμματα καλλιεργειών και στη φθορά.

Η ενισχυμένη κεντρική ζώνη με το ειδικό σχέδιο γραμμώσεων και η καινοτόμος σύνθεσή της μειώνουν τη συσσώρευση θερμότητας, αυξάνοντας την ταχύτητα και την ικανότητα φορτίου. Μάθετε περισσότερα:

Ελαστικό MICHELIN MEGAXBIB 2

Αυτό το ελαστικό σχεδιάστηκε για μηχανήματα συγκομιδής και προσφέρει εξαιρετικές δυνατότητες σε βαριά φορτία και σε υψηλές ταχύτητες. Φέρει την ένδειξη «Stubble Shield», που σημαίνει ότι παρέχει πρόσθετη προστασία από τη φθορά των υπολειμμάτων καλλιεργειών. Διαθέτει χαλύβδινο ενισχυμένο πέλμα και ενισχυμένο σκελετό που προσφέρει εξαιρετική αντοχή στα τρυπήματα, καλύτερη κατανομή του φορτίου και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Μάθετε περισσότερα:

Αντοχή στα τρυπήματα

Εάν χειρίζεστε φορτωτές με εκσκαφέα, μικρούς φορτωτές με ελαστικά ή τηλεελεγχόμενα μηχανήματα χειρισμού σε σκληρές επιφάνειες, όπου παλιοσίδερα ή άλλα αιχμηρά αντικείμενα θα μπορούσαν να προκαλέσουν τρυπήματα, τα ενισχυμένα ελαστικά θα σας γλιτώσουν από μεγάλη ταλαιπωρία.

Οι λύσεις μας για την αντοχή στα τρυπήματα

Ελαστικό MICHELIN BIBLOAD Hard Surface

Σχεδιάσαμε αυτό το ελαστικό με ενισχυμένα πλευρά και χαλύβδινα λινά στο κεντρικό πέλμα για μεγαλύτερη αντοχή σε τρυπήματα. Διαθέτει, επίσης, μεγάλο ύψος πέλματος για παρατεταμένη χρήση σε επιθετικά εδάφη και, ως εκ τούτου, η δομή του χαλύβδινου περιβλήματος έχει σχεδιαστεί για να αυξάνει τη διάρκεια ζωής.

Με αυτό το ανθεκτικό ελαστικό, θα μπορείτε να εργάζεστε χωρίς φόβο για επιθέσεις, χωρίς συμβιβασμούς στην άνεση, καθώς τα 96 μπλοκ του πέλματος και η μεγάλη επιφάνεια καουτσούκ που έρχεται σε επαφή με το έδαφος συμβάλλουν στη μείωση των κραδασμών.

Μάθετε περισσότερα για το ελαστικό MICHELIN BIBLOAD Hard Surface

MICHELIN BIBLOAD HARD SURFACE - Langlebigkeit, Widerstandsfähigkeit, Komfort - Testimonial DE/FR

Ελαστικό MICHELIN XMCL

Αυτό το ελαστικό έχει, επίσης, σχεδιαστεί για φορτωτές με εκσκαφέα, μικρούς φορτωτές με ελαστικά ή τηλεελεγχόμενα μηχανήματα χειρισμού, προσφέροντας, ταυτόχρονα, μεγάλη αντοχή στις βλάβες και αποτρέποντας τα τρυπήματα χάρη στα ενισχυμένα πλευρά και τα χαλύβδινα λινά στο κεντρικό πέλμα. Η ανθεκτική σύνθεσή του παρέχει, επίσης, καλή αντοχή στη φθορά. Μάθετε περισσότερα:

Θέλετε περισσότερες συμβουλές για την επιλογή ελαστικών; Διαβάστε «Τα 6 κριτήρια για να επιλέξετε ελαστικά για το τρακτέρ σας»


Θέλετε περισσότερες συμβουλές; Ανακαλύψτε τον οδηγό επιλογής ελαστικών μας.

Χρησιμοποιείτε ένα παλιό πρόγραμμα περιήγησης στο Web.

Χρησιμοποιείτε ένα πρόγραμμα περιήγησης που δεν υποστηρίζεται από αυτόν τον ιστότοπο. Αυτό σημαίνει ότι ορισμένες λειτουργίες ενδέχεται να μην λειτουργούν, όπως προβλέπεται. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε παράξενες συμπεριφορές κατά την περιήγηση.

Χρησιμοποιήστε ή αναβαθμίστε/εγκαταστήστε ένα από τα παρακάτω προγράμματα περιήγησης για να επωφεληθείτε πλήρως από αυτόν τον ιστότοπο.

Firefox 78+
Edge 18+
Chrome 72+
Safari 12+
Opera 71+