Η επιλογή μου 0
How to ensure good tractor tyre maintenance

Πώς να εξασφαλίσετε την καλή συντήρηση ελαστικών για τρακτέρ

T&T Tests Prepa (8).jpg

Πώς να εξασφαλίσετε την καλή συντήρηση ελαστικών για τρακτέρ

Η συντήρηση ελαστικών για τρακτέρ είναι σημαντική για διάφορους λόγους. Όχι μόνο διασφαλίζει την ασφάλεια των χρηστών, αλλά και σας γλιτώνει από περιττές δαπάνες. Οι ειδικοί μας εξηγούν τα απλά βήματα που πρέπει να κάνετε για να διατηρείτε τα ελαστικά τρακτέρ σας σε καλή κατάσταση. 

ΣΥΝΟΨΗ:

Απλή προληπτική συντήρηση ελαστικών

Αυτές οι απλές ενέργειες πρόληψης είναι εύκολες και μπορούν να σας βοηθήσουν να αποφύγετε δυσκολίες, όπως η διακοπή λειτουργίας των μηχανημάτων σας, που θα μπορούσαν να προκαλέσουν διακοπή των εργασιών σας. Η συντήρηση ελαστικών διασφαλίζει ότι τα ελαστικά διαρκούν περισσότερο αποτρέποντας την πρόωρη φθορά τους, λόγω της οποίας θα χρειαζόταν να τα αντικαταστήσετε νωρίτερα. 

Συμβουλή #1 για τη συντήρηση ελαστικών: να ελέγχετε συχνά την πίεσή τους 

Η πίεση των ελαστικών είναι ένα συχνό θέμα στα άρθρα μας για τον απλό λόγο ότι είναι βασική για τη σωστή λειτουργία και μεγάλη διάρκεια ζωής των ελαστικών. 

Αυτή είναι η πρώτη μας σύσταση για τη συντήρηση ελαστικών. Φροντίστε να ελέγχετε συχνά την πίεση με ένα βαθμονομημένο μανόμετρο ή, εάν διαθέτετε, με κεντρικό σύστημα πίεσης ελαστικών (CTIS). 

Μην ξεχνάτε ότι η βέλτιστη πίεση ελαστικών πρέπει να προσαρμόζεται στο φορτίο και την ταχύτητα του γεωργικού εξοπλισμού σας. Το άρθρο μας σχετικά με την πίεση ελαστικών ή το διαδικτυακό εργαλείο μας MICHELIN AGROPRESSURE θα σας βοηθήσουν να τα προσδιορίσετε, εάν χρειάζεται. 

Check tyre pressure regularly

Ελέγχετε τακτικά την πίεση των ελαστικών

Πότε πρέπει να ελέγχετε την πίεση; 

Δεδομένου ότι, με την πάροδο τού χρόνου, είναι αναπόφευκτη η φυσική απώλεια αέρα (ανεξαρτήτως ελαστικού), σας συνιστούμε να ελέγχετε την πίεση μία φορά τον μήνα ή κάθε φορά που αλλάζετε εργαλεία, καθώς η διαφορά στο φορτίο συνεπάγεται και προσαρμογή στην πίεση. 

Εάν έχετε ερματίσει τα ελαστικά σας με νερό, μειώνεται αυτόματα ο όγκος του αέρα, που σημαίνει και λιγότερη πίεση: επομένως, είναι σημαντικό στην περίπτωση αυτή να παρακολουθείτε την πίεσή σας συχνά.  

Ο κίνδυνος με τη χρήση ελαστικών με ανεπαρκή πίεση είναι ότι θα τα υπερφορτώσετε και θα προκαλέσετε την πρόωρη φθορά τους, η οποία θα έχει ως αποτέλεσμα την πρόωρη αλλαγή τους και, ως εκ τούτου, αύξηση στις δαπάνες σας. 

Συμβουλή #2 για τη συντήρηση ελαστικών: να τα ελέγχετε συχνά 

Η συντήρηση του οχήματός σας είναι μια καλή ευκαιρία να ελέγξετε την κατάσταση των ελαστικών σας.

Πριν ελέγξετε την πίεση, σας συνιστούμε να επιθεωρήσετε τη γενική κατάσταση των ελαστικών σας για τυχόν παραμορφώσεις (εξογκώματα, αμυχές, ρωγμές κ.λπ.). 

Πρόκειται για έναν σημαντικό έλεγχο, διότι, εάν εντοπίσετε μια σημαντική φθορά πριν επιδεινωθεί, η έγκαιρη επιδιόρθωσή της θα μπορούσε να σας εξοικονομήσει σημαντικές δαπάνες.

Εάν παρατηρήσετε κάποια ανησυχητική φθορά στα ελαστικά σας ή εάν έχετε αμφιβολίες, αναφέρετέ τις στον επαγγελματία ελαστικών σας για να σας συμβουλεύσει. 

Inspect your tractor tyres regularly

Ελέγχετε συχνά τα ελαστικά του τρακτέρ σας

T&T Tests Prepa (1).jpg

Τι μπορείτε να κάνετε για την ασύμμετρη φθορά?

Εάν παρατηρήσετε έντονη φθορά σε μόνο μία πλευρά των ελαστικών, μη διστάσετε να τα δείξετε στον επαγγελματία αγροτικών ελαστικών σας. Η ασύμμετρη φθορά μπορεί να προκαλείται από πρόβλημα στην ευθυγράμμιση του οχήματός σας, στην οποία περίπτωση θα χρειαστεί να την προσαρμόσετε.  

Σε ορισμένες περιπτώσεις, αλλάζοντας πλευρά στα δεξιά/αριστερά ελαστικά μπορείτε να κάνετε ομοιόμορφη τη φθορά τους και, επομένως, να αυξήσετε και τη διάρκεια ζωής τους. 

Για να μάθετε περισσότερα, διαβάστε τον οδηγό φθοράς μας και, ιδίως, το άρθρο μας για την ασύμμετρη φθορά.

Συμβουλή #3 για τη συντήρηση ελαστικών: να τα καθαρίζετε μετά από εργασίες στο χωράφι 

Δεν αναφερόμαστε στην αφαίρεση λάσπης, αλλά σε ουσίες που μπορεί να φθείρουν τα ελαστικά (χημικά, χυμός από γρασίδι, προϊόντα φυτοπροστασίας, κ.λπ.). 

Μια καλή συνήθεια είναι απλά να καθαρίζετε τα ελαστικά με ένα λάστιχο νερού μετά από εργασίες στο χωράφι, προκειμένου να τα διατηρήσετε για όσο το δυνατόν περισσότερο. 

Τα σωστά μέτρα προφύλαξης για αποθήκευση και χειμερινή φύλαξη 

Εάν αποθηκεύετε εναλλακτικά ελαστικά για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα, φροντίστε τα ελαστικά να μην παραμορφώνονται ή συνθλίβονται. Να τα αποθηκεύετε σε ξηρό, καλά αεριζόμενο μέρος μακριά από το άμεσο ηλιακό φως και μακριά από: 

• οποιαδήποτε πηγή θερμότητας (φλόγες, μηχανή συγκόλλησης κ.λπ.) 
• οποιαδήποτε πηγή όζοντος (ηλεκτροκινητήρας, ηλεκτρικός μετασχηματιστής κ.λπ.) 
• οποιαδήποτε χημική ουσία (διαλύτες, υδρογονάνθρακες) που ενδέχεται να αλλοιώσουν τη γόμα 
• οποιοδήποτε αιχμηρό μεταλλικό αντικείμενο 

Όταν φυλάσσετε μηχανήματα για τον χειμώνα (π.χ. θεριζοαλωνιστικές μηχανές), θα πρέπει να αυξήσετε ελαφρώς την πίεση, για να αποφύγετε τη σύνθλιψη του ελαστικού λόγω της φυσικής απώλειας αέρα την οποία υφίστανται τα ελαστικά με την πάροδο τού χρόνου. 

Συμπέρασμα

Όπως εξηγήσαμε, η σωστή συντήρηση ελαστικών απαιτεί λίγες απλές, συχνές ενέργειες οι οποίες μπορούν να αποτρέψουν προβλήματα και να αυξήσουν τη διάρκεια ζωής των ελαστικών σας.  

Από αυτές, οι πίεση ελαστικών είναι η σημαντικότερη. Είναι, επίσης, ο παράγοντας που εγγυάται τις επιδόσεις των ελαστικών σας όταν εργάζεστε στα χωράφια. Για να διασφαλίσετε ότι η πίεση ελαστικών σας είναι προσαρμοσμένη, σας συνιστούμε να τη ρυθμίζετε πάντα σύμφωνα με το φορτίο σας. Το εργαλείο μας MICHELIN Agropressure μπορεί να σας βοηθήσει να τη υπολογίσετε. 

Προσδιορίστε την κατάλληλη πίεση για τα ελαστικά σας με το MICHELIN Agropressure 

Χρησιμοποιείτε ένα παλιό πρόγραμμα περιήγησης στο Web.

Χρησιμοποιείτε ένα πρόγραμμα περιήγησης που δεν υποστηρίζεται από αυτόν τον ιστότοπο. Αυτό σημαίνει ότι ορισμένες λειτουργίες ενδέχεται να μην λειτουργούν, όπως προβλέπεται. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε παράξενες συμπεριφορές κατά την περιήγηση.

Χρησιμοποιήστε ή αναβαθμίστε/εγκαταστήστε ένα από τα παρακάτω προγράμματα περιήγησης για να επωφεληθείτε πλήρως από αυτόν τον ιστότοπο.

Firefox 78+
Edge 18+
Chrome 72+
Safari 12+
Opera 71+