mag3 toptips header

3 βασικές συμβουλές για να αποφύγετε μια βλάβη στην άκρη του δρόμου

Δημοσιοποιήθηκε στις 29 Μαρτίου 2023 - 5 Λεπτά ανάγνωσης

Κάθε οδηγός φορτηγού που είχε την εμπειρία μιας βλάβης στην άκρη του δρόμου ξέρει ότι είναι αγχωτικό, ακριβό και χρονοβόρο
- αλλά είναι και αναπόφευκτο!

Μια επισκευή στην άκρη του δρόμου μπορεί να κοστίσει τέσσερις φορές περισσότερο από το συνεργείο! Οι οδηγοί στη πλάγια γραμμή πρέπει να περιμένουν για μια ρυμούλκηση (χαμένος χρόνος), να περιμένουν για εξαρτήματα (περισσότερος χαμένος χρόνος), και να περιμένουν για μια επισκευή έκτακτης ανάγκης (ακόμα περισσότερος χαμένος χρόνος!). Επιπρόσθετα, τα φορτηγά, και τα αγαθά που μεταφέρουν, μένουν εκτός δρόμου - ένα σκληρό χτύπημα στο καθαρό αποτέλεσμά σας.

Εδώ θα βρείτε 3 συμβουλές για εξοικονόμηση χρόνου και χρημάτων!

conseil gr 1

Προετοιμαστείτε

Με ένα μικρό μέρος της Προληπτικής Συντήρησης (ΠΣ), μπορείτε να εξοικονομήσετε έως 50%* σε επισκευές, μπορείτε να ενισχύσετε τη γενική ασφάλεια και να επιμηκύνετε τη διάρκεια ζωής του στόλου σας.

Εκπαιδεύστε τους οδηγούς και τεχνικούς σας για να είστε σίγουροι ότι τα οχήματα είναι "κατάλληλο για κυκλοφορία" πριν και μετά από κάθε ταξίδι. Ο οπτικός έλεγχος για βλάβες και για την πίεση στα ελαστικά πριν και μετά το ταξίδι δεν είναι μόνο καλό για την οικονομία καυσίμων και τη γενική φθορά και σκίσιμο, αλλά μπορεί να εμποδίσει το σκάσιμο, το οποίο αποτελεί το 25%* των βλαβών.

Η ΠΣ περιλαμβάνει επίσης τον οπτικό έλεγχο άλλων σημαντικών περιοχών, όπως:

  • καθρέπτες,
    υαλοκαθαριστήρες,
    παρμπρίζ,
    φρένα,
    λάδια,
    στάθμη ψυκτικού μηχανής,
    φώτα για να αναγνωρίσουμε μικρά προβλήματα προτού γίνουν σημαντικά.
    Ο προγραμματισμός επισκευών και ρυθμίσεων εκτός των ωρών εργασίας μπορεί να μειώσει περισσότερο τη διάρκεια διακοπής.

conseil gr 2

Αναζητήστε σημάδια

Ενώ δεν είναι δυνατόν να αποτραπούν όλες οι βλάβες, πολλές είναι. Μάθε στην ομάδα σου να ψάχνει για βασικά σημάδια ενόσω είναι στο δρόμο. Για παράδειγμα, το τρεμούλιασμα φώτων σε αδράνεια, μπορεί να σημαίνει ένα πρόβλημα με τον εναλλακτήρα ή τη μπαταρία ή η υπερθέρμανση μπορεί να σημαίνει προβλήματα του καλοριφέρ, το οποίο έχει μείνει χωρίς παραλήπτη, και μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα της μηχανής. Μερικές φορές τα σήματα μπορεί να είναι ξεκάθαρα όπως όταν αναβοσβήνει η ένδειξη «έλεγχος λαδιών».

Παρόλο που είναι εύκολο να το αναβάλλεται «για αύριο,» οι διαρροές λαδιού μπορεί να προκαλέσουν βλάβη στη μηχανή ή ακόμα να κάψει άλλα μέρη του οχήματος.

conseil gr 3

Ετοιμάστε ένα σχέδιο

Ακόμα και τα φορτηγά με καλή συντήρηση μπορεί να χαλάσουν, έτσι είναι σημαντικό ο στόλος σας να γνωρίζει τι πρέπει να κάνει αν ακινητοποιηθούν στην άκρη του δρόμου. Η ασφάλεια του οδηγού φορτηγού και άλλης κίνησης που προσπερνάει είναι πάρα πολύ σημαντική. Οι οδηγοί πρέπει να ξέρουν ποιον να καλέσουν, πως να στηρίζουν τους τροχούς ή να ασφαλίζουν το φορτηγό και να γνωρίζουν το πρωτόκολλο ασφαλείας στην άκρη του δρόμου.

Καθώς η τεχνολογία αναπτύσσεται, οι διαδικασίες της προληπτικής συντήρησης γίνονται επίσης ένα κυρίαρχο ρεύμα. Αυτή η προσέγγιση βάσει δεδομένων για τη συντήρηση στηρίζεται σε ενσωματωμένους αισθητήρες και προηγμένα ψηφιακά συστήματα για τον αυτόματο εντοπισμό προβλημάτων προτού προκύψουν, την παραγγελία εξαρτημάτων εκ των προτέρων, τον καλύτερο σχεδιασμό για επισκευές και την καλύτερη κατανομή χρόνου των τεχνικών και των οδηγών.

Είτε ο στόλος σας στηρίζεται σε αισθητήρες ή στις δικές του πέντε αισθήσεις, η ουσία παραμένει η ίδια: όταν προλαμβάνονται τα θέματα συντήρησης, μειώνονται οι βλάβες και τα φορτηγά σας παραμένουν στο δρόμο!

mag3 toptips highlight

Michelin ONCall: η υπηρεσία για βλάβες ελαστικών


Καθώς δεν πρέπει ποτέ οι πελάτες να περιμένουν, τίποτα δεν πρέπει να αφήνει το στόλο σας εκτός δρόμου.

Ανακαλύψτε την υπηρεσία βλάβης ελαστικών για φορτηγά που συνδυάζει απλότητα, ταχύτητα και αποδοτικότητα. Σε περίπτωση ατυχήματος στο οδικό δίκτυο της Ευρώπης, με ένα απλό τηλεφώνημα ή κλικ ξεκινάει η παροχή βοήθειας!

Χρησιμοποιείτε ένα παλιό πρόγραμμα περιήγησης στο Web.

Χρησιμοποιείτε ένα πρόγραμμα περιήγησης που δεν υποστηρίζεται από αυτόν τον ιστότοπο. Αυτό σημαίνει ότι ορισμένες λειτουργίες ενδέχεται να μην λειτουργούν, όπως προβλέπεται. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε παράξενες συμπεριφορές κατά την περιήγηση.

Χρησιμοποιήστε ή αναβαθμίστε/εγκαταστήστε ένα από τα παρακάτω προγράμματα περιήγησης για να επωφεληθείτε πλήρως από αυτόν τον ιστότοπο.

Firefox 78+
Edge 18+
Chrome 72+
Safari 12+
Opera 71+