Η επιλογή μου 0

header electrics trucks

Ηλεκτρικά φορτηγά: Πώς να επιλέξετε τα σωστά ελαστικά

Δημοσιοποιήθηκε στις 28 Αυγούστου 2023 - 4 Λεπτά ανάγνωσης

Η πράσινη κινητικότητα είναι σε εξέλιξη χάρη στην ανάπτυξη των ηλεκτρικών φορτηγών. Αν μόλις αγοράσατε ή σκέφτεστε να αγοράσετε ένα ηλεκτρικό όχημα, πρέπει να γνωρίζετε όλα τα δεδομένα. Γνωρίζατε ότι οι ηλεκτρικοί κινητήρες επηρεάζουν την επίδοση των ελαστικών με διάφορους τρόπους;

Επομένως, ποια ελαστικά θα σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε στο έπακρο ένα ηλεκτρικό φορτηγό; Διαβάστε τις παρακάτω έξι κορυφαίες συμβουλές.

 

1 - Προσδιορίστε τη βασική χρήση των ελαστικών σας

Είναι σημαντικό να αναλογιστείτε για ποιον λόγο χρησιμοποιείτε τα ελαστικά και τις διαφορετικές συνθήκες που αντιμετωπίζουν:

● μεγάλες αποστάσεις
● περιφερειακά / ευέλικτα
● αστικά
● σε δρόμο
● εκτός δρόμου.
Αυτή είναι η αφετηρία για την επιλογή των σωστών ελαστικών.

2 - Ορίστε τις προτεραιότητές σας

Κατά την αγορά ενός ελαστικού, οι πελάτες συνήθως αναζητούν μια καλή ισορροπία επιδόσεων του ελαστικού. Αλλά πρώτα, πρέπει να ορίσετε τις κύριες απαιτήσεις σας:

● Χιλιόμετρα (τιμή ανά χιλιόμετρο)
● Εξοικονόμηση καυσίμου και TCO (συνολικό κόστος ιδιοκτησίας)
● Πρόσφυση και ασφάλεια (όλες τις εποχές και μέχρι το τελευταίο χιλιοστό)
● Αντοχή(αντοχή σε κρούση, αντοχή σκελετού)
● Περιβαλλοντικό αποτύπωμα

Για πολλά χρόνια, η χιλιομετρική απόσταση ήταν η νούμερο ένα προτεραιότητα και, σε ορισμένες περιπτώσεις, εξακολουθεί να είναι. Όμως, το TCO που περιλαμβάνει το κόστος των ελαστικών και το κόστος καυσίμου λόγω των ελαστικών γίνεται όλο και πιο σημαντικό κριτήριο!

 

Τα σωστά ελαστικά MICHELIN για ηλεκτρικά φορτηγά

Ηγκάμα ελαστικών MICHELIN X MULTI ENERGY προσφέρει καλή συνολική επίδοση και είναι ειδικά προσαρμοσμένη στα ηλεκτρικά οχήματα.

3 - Λάβετε υπόψη τους βασικούς παράγοντες επίδοσης για τους ηλεκτροκινητήρες

Αντίσταση κύλισης (RR)
Αυτός είναι ο σημαντικότερος παράγοντας για τη μεγιστοποίηση της αυτονομίας ενός ηλεκτρικού οχήματος, ιδίως για τα φορτηγά περιφερειακών μεταφορών.
Για παράδειγμα, η εξοικονόμηση 1 kg ανά τόνο στην αντίσταση κύλισης μπορεί να βελτιώσει την αυτονομία κατά 20 έως 40 km για ένα φορτηγό που καλύπτει περίπου 500 km(1).

Το RR ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των στόλων και συνεπώς έχει θετικό αντίκτυπο όσον αφορά την εξοικονόμηση ενέργειας, στην προκειμένη περίπτωση της ηλεκτρικής ενέργειας, και στην TCO του οχήματος.

Χιλιόμετρα και αντοχή πέλματος
Η υψηλότερη ροπή στον κινητήριο άξονα(2), το αναγεννητικό φρενάρισμα και το αυξημένο βάρος της μπαταρίας μπορεί να οδηγήσουν σε μείωση των χιλιομέτρων στον κινητήριο άξονα των ηλεκτροκίνητων οχημάτων σε σύγκριση με τα πετρελαιοκίνητα φορτηγά.

Οι μετρήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε ορισμένους χρήστες έδειξαν χαμηλότερη χιλιομετρική κατανάλωση στον κινητήριο άξονα (έως και 30%). Κατά συνέπεια, τα ελαστικά που τοποθετούνται στα ηλεκτρικά φορτηγά πρέπει να είναι ανθεκτικά στη φθορά, να παρέχουν μεγάλη χιλιομετρική απόσταση και αντοχή στο πέλμα, ώστε το κόστος των ελαστικών ανά χιλιόμετρο να είναι υπό έλεγχο.

4 - Μεγιστοποίηση της απόδοσης των ηλεκτρικών φορτηγών

Ικανότητα Φορτίου
Σχεδόν όλοι οι αρχικοί κατασκευαστές εξοπλισμού (OEM) ζητούν αύξηση του δείκτη φορτίου σε βασικές διαστάσεις ελαστικών όπως 315/70 R22.5, 315/80 R22.5, 385/55 R22.5 για τον κατευθυντήριο άξονα.

Ένας υψηλότερος δείκτης φορτίου σημαίνει επίσης ένας στιβαρός σκελετός ικανός να αντέξει το επιπλέον βάρος της μπαταρίας.

Τα ελαστικά που κατασκευάζονται σήμερα έχουν προσαρμοστεί γι' αυτόν τον σκοπό.

Μείωση του βάρους των ελαστικών
Τα πιο ελαφριά ελαστικά βελτιστοποιούν το ωφέλιμο φορτίο ενός ηλεκτρικού φορτηγού.

Ο βελτιωμένος δείκτης φορτίου και το μικρότερο βάρος είναι δύο κριτήρια επίδοσης που μεγιστοποιούν την παραγωγικότητα των στόλων.

5 - Έλεγχος της πρόσφυσης των ελαστικών

Το αποτελεσματικό φρενάρισμα είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την ανάκτηση ενέργειας. Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό για ένα ασφαλές και ενεργειακά αποδοτικό ηλεκτρικό φορτηγό.

6 - Σκεφτείτε τη βιωσιμότητα - τώρα περισσότερο από ποτέ

Για την περαιτέρω μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, τα ελαστικά με χαμηλά ποσοστά τριβής επιτρέπουν τη μείωση των εκπομπών μικροσωματιδίων, ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο φιλικά προς το περιβάλλον.

Michelin: ένας συνεργάτης ηλεκτρικής κινητικότητας

Η Michelin είναι ένας ξεχωριστός συνεργάτης όσον αφορά τη βιώσιμη ανάπτυξη και τα ηλεκτροκίνητα οχήματα.
Συνεργαζόμαστε με κατασκευαστές ΟΕΜ και καινοτόμους τεχνολογικούς φορείς εδώ και πολλά χρόνια.
Στόχος είναι να συνεργαστούν για να ανακαλύψουν τα ιδανικά ελαστικά για την πιο πρόσφατη και τη μελλοντική γενιά ηλεκτρικών φορτηγών.
Ταυτόχρονα, η Michelin ενισχύει τις δικές της προσπάθειες έρευνας και ανάπτυξης συζητώντας με τους διαχειριστές στόλων για τις ανάγκες και τις προσδοκίες τους σε ελαστικά.

ΠΗΓΕΣ:
  1. (1) Εσωτερική δοκιμή MICHELIN 2022 για ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία, με ελαστικά MICHELIN X Multi Energy, σειρά 70.
    (2) Η ροπή είναι η μέτρηση της δύναμης περιστροφής ενός κινητήρα- εκφράζει την ισχύ που αποδίδει ο κινητήρας κατά την κίνηση.

Χρησιμοποιείτε ένα παλιό πρόγραμμα περιήγησης στο Web.

Χρησιμοποιείτε ένα πρόγραμμα περιήγησης που δεν υποστηρίζεται από αυτόν τον ιστότοπο. Αυτό σημαίνει ότι ορισμένες λειτουργίες ενδέχεται να μην λειτουργούν, όπως προβλέπεται. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε παράξενες συμπεριφορές κατά την περιήγηση.

Χρησιμοποιήστε ή αναβαθμίστε/εγκαταστήστε ένα από τα παρακάτω προγράμματα περιήγησης για να επωφεληθείτε πλήρως από αυτόν τον ιστότοπο.

Firefox 78+
Edge 18+
Chrome 72+
Safari 12+
Opera 71+