Η επιλογή μου 0
True or false about retread tyres

header retread your tyres

Βελτιστοποιήστε το στόλο σας με αναγομωμένα ελαστικά Michelin Remix

Δημοσιοποιήθηκε στις 16 Ιανουαρίου 2024 - 2 Λεπτά ανάγνωσης

Πρέπει να αλλάξετε ένα φθαρμένο ελαστικό φορτηγού ή να το αναγομώσετε με τη Michelin;
Όταν το ελαστικό είναι κατάλληλο για αναγόμωση, είναι εύκολο να το κάνετε. Η αναγόμωση είναι η καλύτερη επιλογή εάν θέλετε να μειώσετε το κόστος ανά χιλιόμετρο και να έχετε θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον.
Ανάλογα με την κατάσταση του ελαστικού σας, η αναγόμωση μπορεί να παρατείνει τη διάρκεια ζωής του, αξιοποιώντας το πλήρες δυναμικό του σκελετού, με αποτέλεσμα ένα ποιοτικό αναγομωμένο ελαστικό που προσφέρει τα ίδια υψηλά πρότυπα ποιότητας και επιδόσεις στον δρόμο με ένα καινούριο ελαστικό!

Αναγομώστε τα ελαστικά σας με τη Michelin: βελτιστοποίηση, ανθεκτικότητα και επιδόσεις

1. Σημαντική εξοικονόμηση: Η αναγόμωση των ελαστικών φορτηγών μειώνει σημαντικά το κόστος αντικατάστασης ελαστικών και έχει θετικό αντίκτυπο στο συνολικό κόστος ιδιοκτησίας (TCO).
2. Μια έξυπνη επιλογή: Η αναγόμωση των ελαστικών σας μπορεί να σας βοηθήσει να ελαχιστοποιήσετε το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του στόλου σας και να υποστηρίξετε μακροπρόθεσμους στόχους βιωσιμότητας.
3. Ισοδύναμη απόδοση: Τα αναγομωμένα ελαστικά προσφέρουν την ίδια απόδοση με ένα σετ νέων ελαστικών, παρέχοντας ασφαλή και αξιόπιστη λειτουργία χωρίς συμβιβασμούς στις επιδόσεις.

Αναγομωμένα ελαστικά φορτηγών από τη Michelin: αδιαπραγμάτευτα πρότυπα ποιότητας

1. Απόδοση σε βρεγμένο οδόστρωμα: Τα αναγομωμένα ελαστικά Michelin επιδεικνύουν εξαιρετικές επιδόσεις ακόμη και στα πιο δύσκολα βρεγμένα οδοστρώματα, εξασφαλίζοντας μέγιστη ασφάλεια στον δρόμο.
2. Αντίσταση κύλισης: Τα αναγομωμένα ελαστικά παρουσιάζουν τις ίδιες εντυπωσιακές ιδιότητες αντίστασης κύλισης με τα καινούρια ελαστικά Michelin, εξασφαλίζοντας μεγάλη κατανάλωση καυσίμου από το πρώτο έως το τελευταίο χιλιόμετρο.
3. Επίπεδο θορύβου: Τα αναγομωμένα ελαστικά διαθέτουν τα ίδια χαρακτηριστικά μείωσης θορύβου με τα καινούρια ελαστικά Michelin, συμβάλλοντας έτσι σε πιο αθόρυβη οδήγηση και μειωμένο θόρυβο στο δρόμο.
4. Περιβαλλοντική διαφάνεια: Σύμφωνα με τον κανονισμό 2020/740 της ΕΕ, η σήμανση «μηδενικού αντίκτυπου» για την περιβαλλοντική διαφάνεια των αναγομωμένων ελαστικών επιτρέπει στους χρήστες να λαμβάνουν τεκμηριωμένες αποφάσεις σχετικά με τον περιβαλλοντικό τους αντίκτυπο.

 

Αναγόμωση ελαστικών: τέσσερα βήματα για να ωφελήσετε τον προϋπολογισμό σας και να ελαχιστοποιήσετε τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις

Μάθετε πόσο απλό είναι να αναγομώσετε ελαστικά με τον Pierre Montel, Διευθυντή αναγόμωσης ελαστικών της Michelin. Ακολουθήστε αυτά τα τέσσερα βασικά βήματα για να αναγομώσετε επιτυχώς τα ελαστικά φορτηγών σας και ανακαλύψτε τη λύση MICHELIN REMIX.

Ένα αναγομωμένο ελαστικό αντιστοιχεί στο τρίτο στάδιο μιας διαδικασίας πολλαπλών κύκλών ζωής ελαστικών της Michelin, μετά το ξανασκάλισμα.


Michelin Upcyling Tyres Scheme

κύκλος ελαστικού Michelin


Μετρήστε τη φθορά των ελαστικών

illus rechapage 1 - χωρίς διατυπώσεις

1 - Μετρήστε τη φθορά του ελαστικού

 

Μόλις τα καινούρια ελαστικά σας αναγομωθούν για μια δεύτερη ζωή, το επόμενο βήμα είναι να παρακολουθήσετε τη φθορά χρησιμοποιώντας ένα μετρητή βάθους σκαλίσματος. Όταν το υπόλοιπο βάθος πέλματος είναι μεταξύ 2 και 3 mm, το ελαστικό σας μπορεί να ξεμονταριστεί από τον μεταπωλητή ελαστικών σας, προετοιμάζοντάς το για να σταλεί για αναγόμωση.

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε: Η αναγόμωση αποτελεί την αντικατάσταση της φθαρμένης ζώνης πέλματος του ελαστικού με μια νέα. Όλα τα ελαστικά φορτηγών Michelin έχουν σχεδιαστεί για να αναγομώνονται, μερικά και αρκετές φορές, ανάλογα με την κατάστασή τους. Αυτή η διαδικασία, που αναπτύχθηκε πριν από έναν αιώνα, επιτρέπει στα ελαστικά να έχουν πολλές ζωές!

 


Καλέστε τον μεταπωλητή ελαστικών σας

illus rechapage 2

2 - Καλέστε τον μεταπωλητή ελαστικών

Ο διαχειριστής στόλου ή η ομάδα τεχνικών αναλαμβάνει να επικοινωνήσει με τον πάροχο υπηρεσιών, εφόσον και όταν είναι απαραίτητο, για να αναγομωθούν τα ελαστικά. Τα φθαρμένα ελαστικά μπορούν στη συνέχεια να αποσταλούν στον τοπικό πάροχο, ο οποίος οργανώνει την κατάλληλη διαδικασία αναγόμωσης MICHELIN REMIX.

Δείτε τα πέλματα αναγόμωσης

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε: Μόλις το ελαστικό σας αναγομωθεί από την Michelin, έχει τα ίδια χαρακτηριστικά επιδόσεων με ένα καινούριο ελαστικό και μπορεί επίσης να αναγομωθεί για μια τέταρτη ζωή!


Michelin retreated Tyres Europe

illus rechapage 3

3 — Επιλέξτε να αναγομώσετε το ελαστικό σας με τη Michelin στην Ευρώπη

Μόλις το νέο ελαστικό σας ξεμονταριστεί από τον μεταπωλητή της επιλογής σας, ο σκελετός θα παραληφθεί και θα αποσταλεί σε εργοστάσιο της Michelin στην Ευρώπη, όπου θα ελεγχθεί, θα αναγομωθεί και στη συνέχεια θα επιστραφεί στον πάροχο υπηρεσιών σας. 

Κατά τη διάρκεια της αναγόμωσης, τόσο το πέλμα όσο και η γόμα του πλευρού θα αποκατασταθούν.


Διαχείριση ελαστικών

illus rechapage 4

4 — Βελτιστοποιήστε τη διαχείριση των ελαστικών σας

Όταν επιλέγετε να αναθέσετε τη διαχείριση ελαστικών του στόλου σας σε έναν τοπικό μεταπωλητή, η διαχείριση των καινούριων και αναγομωμένων ελαστικών σας θα γίνεται προσεκτικά για τη βελτιστοποίηση της διαχείρισης ροής και την αποφυγή περιττών επισκέψεων στο συνεργείο, μειώνοντας ταυτόχρονα το κόστος οποιουδήποτε αποθέματος ελαστικών που διαθέτετε.

Η Michelin συνιστά να αναθέσετε τη διαχείριση των ελαστικών των οχημάτων σας σε έναν εξειδικευμένο πάροχο υπηρεσιών που μπορείτε να εμπιστευτείτε. Ένας πάροχος υπηρεσιών θα διασφαλίσει ότι οι πιέσεις των ελαστικών σας είναι σωστές και θα αναλάβει τον προληπτικό έλεγχο ασφαλείας των ελαστικών, ώστε να μπορείτε να αξιοποιήσετε πλήρως τις δυνατότητες των ελαστικών σας για όλη τους τη ζωή!

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε: Εάν επιλέξετε να δώσετε στα ελαστικά σας μεγάλη διάρκεια ζωής με την αναγόμωση και την επανασύνδεσή τους, μπορείτε να μειώσετε σημαντικά το συνολικό κόστος χρήσης.


ΠΗΓΈΣ:

(1) Μείωση της κατανάλωσης καυσίμου κατά 5,6%: εσωτερική μελέτη της Michelin που πραγματοποιήθηκε στο Ladoux (Γαλλία) τον Μάιο του 2021, υπό την επίβλεψη της DEKRA, κατά την οποία συγκρίθηκαν τα νέα ελαστικά MICHELIN X® LINETM ENERGYTM Z2 και D2 315/70 R 22,5 με τα ίδια ελαστικά με νέα αυλάκωση (R 5 mm). Τα αποτελέσματα ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τις συνθήκες πραγματικής χρήσης και ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, τον τύπο δρόμου, το μέγεθος του ελαστικού και τον τρόπο οδήγησης.
(2) Εσωτερική μελέτη της Michelin το 2010 στο Ladoux σε στροφή από γυαλισμένο σκυρόδεμα. Τα αποτελέσματα ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τις συνθήκες πραγματικής χρήσης και ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, τον τύπο δρόμου, το μέγεθος του ελαστικού και τον τρόπο οδήγησης.
(3) Μελέτη της Michelin που διεξήχθη σε 1 εκατομμύριο ελαστικά που παρασχέθηκαν για αναγόμωση Michelin Remix το 2008 και το 2009. Η διαφορά στο ποσοστό έγκρισης μεταξύ των αναγομωμένων ελαστικών με αυλακώσεις και των αναγομωμένων ελαστικών χωρίς αυλακώσεις είναι μικρότερη από 0,2%.
(4) Η σύνθεση και το σχέδιο πέλματος των ελαστικών MICHELIN Remix είναι σε μεγάλο βαθμό το ίδιο με εκείνα που χρησιμοποιούνται για τα νέα ελαστικά MICHELIN. Το 90% της γκάμας ελαστικών MICHELIN Remix χρησιμοποιεί το ίδιο καλούπι και τα ίδια υλικά με τα νέα ελαστικά MICHELIN, γεγονός που οδηγεί σε ισοδύναμη απόδοση μεταξύ των ελαστικών MICHELIN Remix και των νέων ελαστικών Michelin. Εσωτερικές αξιολογήσεις που πραγματοποιήθηκαν από το Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας Michelin με βάση τις μαρτυρίες πελατών που συλλέγονται στην Ευρώπη από το 2015.

Χρησιμοποιείτε ένα παλιό πρόγραμμα περιήγησης στο Web.

Χρησιμοποιείτε ένα πρόγραμμα περιήγησης που δεν υποστηρίζεται από αυτόν τον ιστότοπο. Αυτό σημαίνει ότι ορισμένες λειτουργίες ενδέχεται να μην λειτουργούν, όπως προβλέπεται. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε παράξενες συμπεριφορές κατά την περιήγηση.

Χρησιμοποιήστε ή αναβαθμίστε/εγκαταστήστε ένα από τα παρακάτω προγράμματα περιήγησης για να επωφεληθείτε πλήρως από αυτόν τον ιστότοπο.

Firefox 78+
Edge 18+
Chrome 72+
Safari 12+
Opera 71+