Η επιλογή μου 0
κεφαλίδα εξοικονόμηση ενέργειας

header energy saving

Μειώστε την κατανάλωση καυσίμου χρησιμοποιώντας ελαστικά εξοικονόμησης ενέργειας

Δημοσιοποιήθηκε στις 21 Φεβρουαρίου 2024 - 3 Λεπτά ανάγνωσης

Οι οικονομικοί και περιβαλλοντικοί κίνδυνοι ασκούν μεγαλύτερη πίεση στους στόλους να προσαρμόσουν τη στρατηγική τους για τα ελαστικά. Καθώς ο πληθωρισμός εξακολουθεί να είναι υψηλός, η μείωση της κατανάλωσης ενέργειας αποτελεί προτεραιότητα. Η Michelin δημιούργησε δύο σειρές ελαστικών εξοικονόμησης ενέργειας για χρήση σε μεγάλες αποστάσεις και σε περιφερειακά ταξίδια, προκειμένου να βοηθήσει τους στόλους στη διαχείριση του ενεργειακού τους κόστους. Ο François Le Hen, Διευθυντής Μάρκετινγκ Προϊόντων, μας λέει περισσότερα για αυτό.

 

François Le Hen, Διευθυντής Product Marketing

francois le hen

François Le Hen, Διευθυντής Product Marketing

Θα μπορούσατε να εξηγήσετε πώς το οικονομικό και περιβαλλοντικό πλαίσιο επηρεάζει την κατανάλωση ενέργειας ενός στόλου;

Πρώτον, ο Covid-19 οδήγησε σε πληθωρισμό και διατάραξε την παγκόσμια οικονομία. Δεύτερον, το πολιτικό πλαίσιο του 2022-2023 έχει επιδεινώσει τις ήδη υφιστάμενες προκλήσεις, καθιστώντας τις τιμές της ενέργειας (καύσιμα, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια) απρόβλεπτες. Έπειτα, υπάρχει έλλειψη οδηγών λόγω των  προσδοκιών των οδηγών βαρέων φορτηγών οχημάτων σχετικά με τις συνθήκες εργασίας τους και άλλους τοπικούς παράγοντες. Τέλος, η προσπάθεια βελτίωσης της βιωσιμότητας του κλάδου των οδικών μεταφορών συνεπάγεται ότι πολλές επιχειρήσεις θα πρέπει να προσαρμόσουν τους στόλους οχημάτων τους για να μειώσουν τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

 

Πώς ακριβώς επηρεάζει αυτό το πλαίσιο τους στόλους βαρέων φορτηγών οχημάτων;

Σε ένα τόσο ασταθές επιχειρηματικό περιβάλλον, οι στόλοι αντιμετωπίζουν χαμηλότερα περιθώρια κέρδους και πρέπει να είναι προσεκτικοί στη διαχείριση του κόστους τους για να το διατηρήσουν υπό έλεγχο και να λαμβάνουν τεκμηριωμένες αποφάσεις. Κατά την αναβάθμιση του στόλου φορτηγών τους, οι εταιρείες πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τα πιο πρόσφατα πρότυπα, τα οποία και συνεπάγονται την αγορά οχημάτων με μεγαλύτερη απόδοση καυσίμων. Πρέπει να παρακολουθούν στενά όλα τα δεδομένα διαχείρισης του στόλου, όπως οι πληροφορίες φόρτωσης και τηλεματικής οχημάτων, προκειμένου να καθορίσουν την κατανάλωση καυσίμου ανά οδηγό και όχημα. Οι πληροφορίες αυτές μπορούν, στη συνέχεια, να χρησιμοποιηθούν για την απονομή δυνητικών επιδομάτων κατανάλωσης καυσίμου ή για την παροχή εκπαίδευσης οδήγησης εξοικονόμησης ενέργειας στους οδηγούς τους, όπως απαιτείται.

Επιπλέον, οι στόλοι πρέπει να δώσουν προτεραιότητα στην προγνωστική συντήρηση για την αποφυγή δαπανηρών βλαβών, να βελτιστοποιήσουν τις δαπάνες των ελαστικών και να προχωρήσουν σε εκ νέου αυλάκωση και αναγόμωση των ελαστικών, προκειμένου να ελέγξουν το κόστος λειτουργίας τους.

Πώς βοηθούν τα ελαστικά χαμηλής αντίστασης κύλισης στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας των στόλων;

 

Είναι σημαντικό να καταλάβουμε από την αρχή ότι, σήμερα, η Michelin μπορεί να προσφέρει δύο διαφορετικούς τύπους ελαστικών χαμηλής αντίστασης κύλισης για φορτηγά, καθιστώντας το προϊόν προσβάσιμο σε περισσότερους στόλους και σε περισσότερες εφαρμογές από ποτέ:

 

michelin X line energy 2 and X multi energy and line energy 2 tyres

michelin X line energy 2 and X multi energy and line energy 2 tyres -new

Και οι δύο αυτές γκάμες ελαστικών χαμηλής αντίστασης κύλισης μειώνουν την κατανάλωση ενέργειας των φορτηγών. Τα MICHELIN X® LINE™ ENERGY™ 2 και MICHELIN X® MULTI™ ENERGY™ έχουν τις ίδιες δυνατότητες πρόσφυσης με τις κανονικές γκάμες, όσον αφορά την έλξη και το φρενάρισμα. Στη Michelin, δεν συμβιβαζόμαστε με την ασφάλεια και την ποιότητα.

 

«Επιλέξαμε τα ελαστικά MICHELIN X® MULTI™ ENERGY™ για εξοικονόμηση καυσίμου, τις  επιδόσεις που αντέχουν στο χρόνο και την αξιόπιστη πρόσφυση. Προβαίνουμε τακτικά σε ξανασκάλισμα, ανταλλαγή και την αναγόμωσή τους με την τεχνολογία REMIX και παρακολουθούμε τακτικά την πίεσή τους. Επιτυγχάνουμε απόδοση 450.000 χιλιομέτρων στον πίσω άξονα».

INTRA S.A. - Πολωνία 


Αντλία βενζίνης

icono borne essence - νέο

Τα ελαστικά αντιστοιχούν περίπου στο 30% της κατανάλωσης καυσίμου ενός οχήματος με ντίζελ ή φυσικό αέριο.(1)

Ελαστικά εξοικονόμησης καυσίμου σε οχήματα με κινητήρα εσωτερικής καύσης:
Με τη βελτίωση της αντίστασης κύλισης κατά μία κατηγορία σήμανση, μπορείτε να εξοικονομήσετε 1 L/100km εάν αλλάξετε τα ελαστικά του τράκτορα και έως 2 L/100km εάν αλλάξετε τόσο το ελαστικό του τράκτορα όσο και του ρυμουλκούμενου (2).

Ελαστικά εξοικονόμησης ενέργειας σε ηλεκτρικά οχήματα:
Αυτά τα ελαστικά μπορούν να σας προσφέρουν βελτίωση στην αυτονομία από 5 έως και 10%. Έτσι, αν ξεκινάτε με ένα ηλεκτρικό φορτηγό που προσφέρει αυτονομία για 500 χιλιόμετρα, αυτό σημαίνει ότι θα μπορούσατε να επωφεληθείτε από μια αύξηση της αυτονομίας κατά έως και 35 χιλιόμετρα, η οποία μπορεί να είναι σημαντική όταν επιστρέφετε στη βάση μας μετά από μια βάρδια (3).

Πώς βοηθούν τα ελαστικά εξοικονόμησης ενέργειας στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των στόλων;

Τόσο η γκάμα MICHELIN X® LINE™ ENERGY™ 2 όσο και η γκάμα MICHELIN X® MULTI™ ENERGY™ μειώνουν την αντίσταση κύλισης και την κατανάλωση καυσίμου, γεγονός που συνεπάγεται λιγότερες εκπομπές CO2 όταν αυτά τοποθετούνται σε όχημα με ντίζελ ή φυσικό αέριο.

 

Εάν χρησιμοποιείτε ελαστικό που έχει καλύτερη αντίσταση κύλισης κατά 1 kg/t τόσο στον τράκτορα όσο και στο ρυμουλκούμενο, μπορείτε να μειώσετε τις εκπομπές CO2 κατά 40 g/100 km. (4)

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει θέσει φιλόδοξους στόχους για τους ΚΑΕ ώστε να μειώσουν τις εκπομπές CO2 κατά 45% το 2030, κατά 65% το 2035 και 90% το 2040. Θα επιβάλλονται κυρώσεις σε περίπτωση μη επίτευξης των εν λόγω περιβαλλοντικών στόχων (5).

Το CO2 δεν είναι η μόνη εκπομπή που θέλουμε να μειώσουμε με την χρήση ελαστικών εξοικονόμησης ενέργειας. Με τις γκάμες MICHELIN X® LINE™ ENERGY™ 2 και MICHELIN X® MULTI™ ENERGY™, όπως και με άλλα προϊόντα της Michelin, φιλοδοξία μας είναι να μειώσουμε τις εκπομπές οδικών σωματιδίων φθοράς. Ακριβώς όπως και τα ελαστικά επιβατικών αυτοκινήτων μας, αυτά τα ελαστικά μειώνουν τις εκπομπές των σωματιδίων έως και 20% ανά χιλιόμετρο (6) σε σύγκριση με ανταγωνιστικά ελαστικά. Τα σωματίδια φθοράς αποτελούν μια αυξανόμενη περιβαλλοντική ανησυχία και αναμένονται σχετικοί κανονισμοί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η σειρά ελαστικών MICHELIN X® LINE™ ENERGY™ 2 για εξοικονόμηση καυσίμου έχει σχεδιαστεί με χαμηλή αντίσταση κύλισης για να σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε χρήματα στην κατανάλωση καυσίμου. Αυτά τα ελαστικά έχουν επίσης ένα κανονικό μοτίβο φθοράς, επιτρέποντάς τους να χρησιμοποιούνται μέχρι το τελευταίο χιλιοστό.

Mar-Pol, Πολωνία

Ανακαλύψτε περισσότερα σχόλια πελατών εδώ!

Μπορούμε να ξανασκαλίσουμε και να αναγομώσουμε ενεργειακά αποδοτικά ελαστικά για να μειώσουμε το ενεργειακό κόστος και τις εκπομπές ρύπων;

Όχι μόνο μπορείτε, αλλά πρέπει! Συνιστούμε να ξανασκαλίζετε και να αναγομώνετε τα ενεργειακά αποδοτικά ελαστικά για να έχετε το βέλτιστο συνολικό κόστος ιδιοκτησίας.

Διάγραμμα βέλτιστου ΣΚΙ ελαστικών

Schema_Energy-consumption_GR

Αυτό σημαίνει ότι όταν αγοράζετε ελαστικά χαμηλής αντίστασης κύλισης, επενδύετε σε μια πιο βιώσιμη πολιτική τοποθέτησης, με σχέδιο πέλματος που μπορεί να ξανασκαλιστεί  και ένα σκαλετό που μπορεί να αναγομωθεί. Η επένδυσή σας μπορεί επίσης να οδηγήσει σε βελτιωμένη οικονομία καυσίμου, καλύτερη αυτονομία ηλεκτρικών οχημάτων και χαμηλότερο κόστος συντήρησης. Υπολογίστε τον αντίκτυπο της αναγόμωσης στην αποδοτικότητα του στόλου σας χρησιμοποιώντας το εργαλείο υπολογισμού μας.

 

Η αναγόμωση των ενεργειακά αποδοτικών ελαστικών μπορεί να παρατείνει τη διάρκεια ζωής τους κατά 25%, εξασφαλίζοντας μέγιστη απόδοση καυσίμου (7).

 


Πηγές:

(1) Παγκόσμια έκθεση της Ducker _ ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΟΧΗΜΑΤΟΣ & ΠΡΟΚΛΗΣΕΙ _ Κοινότητα Michelin — Δεκέμβριος 2017
(2) Εσωτερικός υπολογισμός της Michelin, με βάση τη μέθοδο VECTO, που συγκρίνει δύο φάλαγγες (τράκτορας 4x2 και ημιρυμουλκούμενα 3 αξόνων, 40 τόνων, 50% περιφερειακή χρήση και 50% χρήση σε μεγάλες αποστάσεις) με διαφορά μίας κατηγορίας σήμανσης αντίστασης κύλισης (διάκενο 1 kg/t)
(3) Εσωτερικός υπολογισμός της Michelin, βασισμένος στην τρέχουσα εκτίμηση της απόδοσης φορτηγών με ηλεκτρική μπαταρία.
(4) Εσωτερικός υπολογισμός της Michelin του 2016: εξοικονόμηση καυσίμου έως και 2,5 λίτρα/100 km για τα καινούργια ελαστικά και 1,25 λίτρα/100 km κατά μέσο όρο για την 1η διάρκεια ζωής ελαστικών με σετ τράκτορα/τράκτορα με φορτίο 40 τόνων και ελαστικά MICHELIN X® LINE™ ENERGY™ Z 295/60 R22.5
(5) Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία: Η Επιτροπή προτείνει στόχο μηδενικών εκπομπών για το 2030 για τα νέα αστικά λεωφορεία και μείωση των εκπομπών κατά 90% για τα νέα φορτηγά έως το 2040 - https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/en/ip_23_762 - 14/02/2023
(6) Σωματίδια φθοράς ελαστικών στο περιβάλλον, ADAC, Δεκέμβριος 2021 - 100 μεγέθη που δοκιμάστηκαν
(7) Τεχνικό φυλλάδιο 2023 - Γαλλία

Χρησιμοποιείτε ένα παλιό πρόγραμμα περιήγησης στο Web.

Χρησιμοποιείτε ένα πρόγραμμα περιήγησης που δεν υποστηρίζεται από αυτόν τον ιστότοπο. Αυτό σημαίνει ότι ορισμένες λειτουργίες ενδέχεται να μην λειτουργούν, όπως προβλέπεται. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε παράξενες συμπεριφορές κατά την περιήγηση.

Χρησιμοποιήστε ή αναβαθμίστε/εγκαταστήστε ένα από τα παρακάτω προγράμματα περιήγησης για να επωφεληθείτε πλήρως από αυτόν τον ιστότοπο.

Firefox 78+
Edge 18+
Chrome 72+
Safari 12+
Opera 71+